Αν αποτύχει;


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Όσο και αν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όσο και αν δεν πρέπει να παραδίδουμε τα όπλα, δεν μπορεί κάποιος να μην σκέφτεται τι θα γίνει αν το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης δεν πετύχει. Αν δεν πιάσουμε τους στόχους τι θα γίνει;
Πραγματικά, δεν ξέρω αν ακόμη και ο πιο αισιόδοξος ή πιο αναλυτικός εγκέφαλος της Κυβέρνησης μπορεί να επεξεργαστεί ένα πλάνο σε αυτή την περίπτωση. Γιατί ουσιαστικά, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να βρει κάποιον άλλο άμεσο τρόπο από τις νέες περικοπές σε μισθούς και δαπάνες.
Αν δεν τον βρει όμως, φοβάμαι ότι όποια ψήγματα κοινωνικής συνοχής, αλλά και στήριξης στην δύσκολη προσπάθεια που γίνεται, θα μπορέσουν να διατηρηθούν έστω και για μία ώρα αν υπάρξουν νέα μέτρα.
Πολύ θα ήθελα να μπορέσει κάποιος να επεξεργαστεί ένα σενάριο γιατί τα μηνύματα δεν είναι και τα πλέον αισιόδοξα, και όποιος τα αγνοεί θα τα βρει μπροστά του.
Η Κυβέρνηση, γιατί αυτή έχει την.........
άμεση δικαιοδοσία για την εφαρμογή των αποφάσεων, θα πρέπει να σκεφτεί ότι οι αντοχές της Κοινωνίας έχουν ήδη εξαντληθεί.
Δυστυχώς, δεν διακυβεύεται απλώς το πολιτικό μέλλον της Κυβέρνησης από τη μία, και τα κεκτημένα των πολιτών από την άλλη, διακυβεύεται η ίδια η Ελλάδα, και δεν ξέρω αν κάποιος σε αυτή τη χώρα έχει κάποιο ρεαλιστικό, και πάνω από όλα υλοποιήσιμο σχέδιο για τη σωτηρία της.
Για αυτό, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να ελπίζω να μην αποτύχει αυτή η προσπάθεια.