Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες τρεις του Σεμπτέμβρη να περνάς…

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Με τα δυσδιάκριτα δεσμά ενός καθεστώτος κοινοβουλευτικής δικτατορίας μας έχει αλυσοδέσει το ΝΕΟΠΑΣΟΚ έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει συνωμοτικά την υποστήριξη της πολιτικής αγέλης που ονομάζεται ΛΑΟΣ (ο τόνος στο Α ).. Μόνο απρόσμενο δεν ήταν. Κατά τον Κέηνς η πρώτη γενιά χτίζει η δεύτερη με νύχια και με δόντια συντηρεί και η τρίτη ξεπουλά. Με την αβάσταχτη ελαφρότητα της ευτυχίας ν’ ανήκει στην τρίτη ο Πινόκιο της πολιτικής μας ζωής έτυχε εκ του πατρός του της κληροδοσίας ενός κόμματος και εκ του λαού ενός Συντάγματος. Για να εκποιήσει εν μία νυκτί, (που ως προς τις συνέπειές της ελάχιστα απέχει από εκείνη του Πέτρου της Αραγωνίας,) και τα δύο. Το πρώτο (το κόμμα) προσημειώνοντάς το στα υποθηκοφυλακεία των Τραπεζών προκειμένου να λάβει την κυβέρνηση ως δάνειο και τον δεύτερο (τον λαό) ρίχνοντάς τον στα σκλαβοπάζαρα των σύγχρονων καζινοκαπιταλιστικών Κολοσσέων .

Πώς; Δια της επί της ταφόπλακας του λαού επιγραφής του «Μνημονίου οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής»- που φέρει την ιδιόχειρη υπογραφή του, και: Της προς τον επί των οικονομικών μπιστικό του διαταγής ως προς την ανατίναξη των συνταγματικών.........
συμπληγάδων προκειμένου να κονιορτοποιηθεί ο υπέρτατος νόμος του κράτους και να διέλθει αλώβητη η επικυριαρχία του ΔΝΤ.. Υπό άλλες συνθήκες πραγματικού και όχι εικονικού πολέμου, θα είχαν τώρα αμφότεροι απαγχονιστεί ως εθνικοί μειοδότες. Υπό τις παρούσες ωστόσο απολαμβάνουν της κοινοβουλευτικής θαλπωρής 172 εξωνημένων «συντρόφων» τους για να προβεί ανενόχλητος επιπλέον: «Στην υπογραφή κάθε μνημονίου συνεργασίας ή δανεισμού, διμερούς ή πολυμερούς, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή κράτη μέλη της ζώνης του Ευρώ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, (άρθρο πρώτο παράγραφος 4) που η βουλή θα κυρώνει κατόπιν της «τραπεζιτικής» εορτής!» (Δεν πρόκειται για μνημόνιο αλλά για επιμνημόσυνη ελεγεία του δολοφονημένου λαού με κουκούτσια στα κόλλυβα). Επίσης: Ο αντ’ αυτού ( ξέρετε ο London School of Economics) ως οικονόμος και της πρωθυπουργικής εστίας ακόμη, και από κοινού με τον κατά περίπτωση αρμόδιο κηπουρό, λέγεται και υπουργός, «εξουσιοδοτείται εν λευκώ να σερβίρει στους αδηφάγους συνδαιτυμόνες τραπεζίτες την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων παίρνοντας κατά «τας συμπεφωνημένας γραφάς» όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής με την συμπλήρωση ή την κατάργηση ή ακόμη και την τροποποίηση των κειμένων διατάξεων για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.» Δηλαδή τον εξής έναν: Την καταβρόχθιση του Ελληνικού λαού..

Πως είπατε; Απουσιάζει η βουλή; Και ποιος σας είπε ότι όλοι όσοι υπερψήφισαν αυτό το νομοσχέδιο αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα προβολής των βουλών τους ή πιο σωστά ποιος σας είπε ότι όλοι αυτοί είναι ικανοί να βουλεύονται. Γλάστρες είναι. Γλάστρες με διακοσμητικά φυτά. Κάτι σαν κι αυτές που πλαισιώνουν τις εκπομπές ενημέρωσης. Μια επίφαση δημοκρατίας. Ένα τηλεοπτικό σκηνικό. Γι αυτό κι εγώ ενυπνιαστείς από το θέαμα, αναζήτησα χιμαιρικά στις «Πύλες του Χρόνου» (μακριά εμού οι Πύλες του Χαρδαβέλειου Αγνώστου και όποιο απωθητικά ιλαρό ξωτικό εμφανίζεται εκεί), τον υπερούσιο ίσκιο του Στρατηγού. Του ενός και μοναδικού. Του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Και τον είδα. Φυσικά όχι στα τηλεοπτικά πλατώ των φυλάρχων ενός κοινωνικού πρωτογονισμού. Αλλά στα πλατώ της ιστορίας με το τιμημένο σπαθί στο χέρι να μου υποδεικνύει γνέφοντάς μου, το πως δια της κόψης του αφαιρούνται οι καρκινικοί όγκοι από το σώμα ενός λαού. Σαν τι νάθελε άραγε να πει ο Στρατηγός….

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Eandrik@otenet.gr

  • Υστ. 1 Ο έτερος θλιβερός υπαλληλίσκος των τραπεζιτικών συμφερόντων "σοσιαλιστής" Μπαράκ Ομπάμα διόρισε όπως γράφει ο συνάδελφος Κώστας Μπετεινάκης ισόβιο μέλος του Ανωτάτου δικαστηρίου των ΗΠΑ την κ. Elena Kagan παρά το ότι για την.. ενθρόνισή της είχαν κατατεθεί σοβαρές ενστάσεις δεδομένης της ύποπτης δράσης της κατά την προϋπηρεσία της ως ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs. Η είδηση δημοσιεύθηκε μόνον στην Wall Street Journal για να την αναγνώσουν αποκλειστικά οι τραπεζιτικοί γκάνγκστερς. Μπαρακικός σοσιαλισμός αυτού του μεγέθους και αυτής της ποιότητας μάλλον θα πέσει βαρύς στα εξήντα εκατομμύρια Αμερικανών αστέγων και στα εκατόν είκοσι των ακροβατούντων στα όρια της φτώχειας... Οι οποιοιδήποτε συνειρμοί ή συσχετισμοί με την δική μας πραγματικότητα απαγορεύονται διότι πρόκειται περί διαβολικών συμπτώσεων!!
Υστ. 2 Καιρό τώρα η ολιγομελής κοινωνία μας μέρα τη μέρα καθίσταται κατά έναν Έλληνα, κατά ένα φίλο φτωχότερη. Ο τελευταίος πενήντα έξη ετών. Επιστήμονας. Τον εντόπισαν τα παιδιά του απαγχονισμένο για να σταθούμε μετά το τηλεφώνημά τους μάρτυρες μιας πραγματικότητας εφιάλτη! Ηθικός αυτουργός ο συνήθης ύποπτος. Το τραπεζιτικό καθεστώς. Αιτία; Χρέη που κανείς πλην της συζύγου δεν γνώριζε.. Φυσικά ουδείς θα οδηγηθεί στο εδώλιο. Αυτόχειρας ήταν. Δράστης και θύμα αντάμα. Και οι αυτόχειρες παραδίδονται για τα περαιτέρω στον θεό. Ο λαός πότε θα παραλάβει για τα περαιτέρω τους ηθικούς αυτουργούς; Τότε και μόνο τότε θα αναβαθμιστεί το ηθικό ως νόμιμο..