Η πρόβλεψη της αναμονής

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Προκειμένου να μαζέψει χρήμα στα ταμεία της η Κυβέρνηση έλαβε διάφορα μέτρα που χαρακτηρίσθηκαν καθαρά εισπρακτικά.

Δεν αναφέρομαι στις απαράδεκτες και ληστρικές «σοσιαληστρικές» επεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις ή στις περικοπές των φαρμάκων ώστε οι ασθενείς και υπερήλικες να χαθούν στον σύγχρονο «καιάδα» που τόσο φιλανθρωπικά και αλληλέγγυα δημιουργεί.

Αναφέρομαι στις αυξήσεις σε ΦΠΑ, τσιγάρα, οινοπνευματώδη, καύσιμα.

Εξαγγέλλοντας λοιπόν κάθε φορά τις παραπάνω αυξήσεις, βγαίνουν αφελέστατα και προβλέπουν ότι ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ότι θα αυξηθούν αντίστοιχα τα έσοδα κατά «τόσα» δις ευρώ από την εφαρμογή των αυξήσεων.

Μόνο που μένουν με την αναμονή καθώς λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκείμενη περίπτωση είναι ο «κοσμάκης», είναι ο καθένας από μας.

Η απορία που γεννιέται είναι : Καλά υπάρχει τόση αφέλεια σε όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους των υπουργείων, του ανόητους σοφούς ακόμα και στα σαϊνια της ΕΕ και του ΔΝΤ που νομίζουν ότι η κατανάλωση θα κινείται συνεχώς στα ίδια ή ακόμα και σε μεγαλύτερα επίπεδα με τα μέτρα που παίρνουν ώστε να τα «αρπάξουν» με τόση ευκολία τα τόσα «δις» όπως ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ??

Εμείς ο «κοσμάκης» κύριοι, λειτουργούμε αντανακλαστικά.

Αυξήσεις εσείς, μειώσεις εμείς.

Λιγότερα τσιγάρα, ελάχιστες αγορές, μόνο τα απαραίτητα, περισσότερο νερό από οινόπνευμα, βενζίνη μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Ήδη φάνηκαν τα αποτελέσματα.

Μειώθηκαν οι εισπράξεις του ΦΠΑ από το Δημόσιο αφού η αγορά δεν λειτουργεί, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι ......
.δρόμοι γέμισαν άδεια καταστήματα στολισμένα με ενοικιαστήρια, η κατανάλωση τσιγάρων μειώθηκε, και χθες ανακοινώθηκε ότι η κατανάλωση των καυσίμων έχει παρουσιάσει τον τελευταίο μήνα μείωση 25%. Τι απέφεραν λοιπόν τα «μέτρα « στο Δημόσιο ?? Τρίχες. Πλήρης η αποτυχία.

Κύριοι, η λύση είναι μία, και είναι γνωστή.

Καταπολεμείστε την φοροδιαφυγή με κάθε μέσο, να αυστηροποιηθούν οι νόμοι για την πάταξή της ακόμα και με δημεύσεις περιουσιών. Επίσης να αρθεί η ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων. Με λίγα λόγια νοικοκυρευτείτε όπως κάνουμε και εμείς.

Οι επιδρομές στα πορτοφόλια μισθωτών και συνταξιούχων έπιασαν πάτο. Δεν πρόκειται να βρείτε τίποτε πλέον. Ο δείκτης της αγανάκτησης έχει χτυπήσει κόκκινο.

Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των καιρών δηλώστε το με θάρρος και παραιτηθείτε.

Παραδώστε τα κλειδιά στους Στρος Καν, Σόϊμπλε, Μέρκελ, στην «τρόϊκα» και σε όποιον άλλο σας πιέζει για να πάρετε μέτρα. Ας έρθουν να πάρουν αυτοί. Μαζί με την απάντηση «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» όπως είπε ο Μένιππος στον Χάροντα όταν του ζήτησε τα «πορθμεία» για τον Άδη.