Δεν Εχουν Τσίπα Επάνω τους…


Γράφει ο Καφενόβιος

Οι άνθρωποι δεν …παίζονται. Δεν είναι μόνο μαθητευόμενοι μάγοι, είναι και κουτοπόνηροι και θρασείς. Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ, Παπακωνσταντίνου, ξεπέρασε κάθε όριο, με την πραξικοπηματική τροποποίηση όρου του μνημόνιου της τρόικας, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε ψηφισθεί στην ολομέλεια της Βουλής.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι θα χορηγηθεί από το παράθυρο -μέσω των …λογαριασμών της ΔΕΗ -επίδομα στους τελωνειακούς υπαλλήλους.

Πρόκειται για το προκλητικό – σε σχέση με τα δεδομένα του δημοσίου τομέα– επίδομα Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ), που εισπράττουν οι τελωνειακοί κάθε φορά που εκτελωνίζουν ένα δέμα. Επίδομα που κόπηκε αρχικά κατά 12% και θα κοπεί επιπλέον κατά 8%. Αλλά από ό,τι φαίνεται το ΔΕΤΕ επιστρέφει με τους λογαριασμούς ρεύματος και επιβαρύνει όλους τους έλληνες, είτε εκτελωνίζουν δέματα είτε όχι!!!

Να ήταν μόνο αυτά. Πληροφορούμεθα ότι, εν μέσω οικονομικής κατοχής δημιουργείται η νέα γενιά των golden boys (επικεφαλείς δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και όχι μόνο), με μισθούς 12.000 ευρώ μηνιαίως!!!

Τα σχόλια δικά σας…