Πατριώτες, οι τουρίστες δεν είναι «αμερικανάκια»!!!


Γράφει ο Μαγια

Κάποτε η Βάσω Παπανδρέου, υπουργός Ανάπτυξης (με αρμοδιότητα και για τον Τουρισμό), πήγε σ' ένα νησί για διακοπές και άκουσε τα γκαρσόνια σε μια ταβέρνα να λένε για «μερίδες ξου». Ρώτησε και έμαθε ότι, είναι συνθηματικό για μερίδες που έχουν παραγγείλει... ξένοι τουρίστες. Εξανέστη και κατήγγειλε το γεγονός. Αλλά τι συνέβη έκτοτε; Απολύτως τίποτε. Οι εστιάτορες συνεχίζουν απτόητοι να θεωρούν τους τουρίστες «αμερικανάκια» και να τους κλέβουν, οι ταξιτζήδες το ίδιο, όπως και άλλοι επαγγελματίες...

Η Ελλάδα, μια προνομιακή χώρα στην υφήλιο, θα έπρεπε να είχε πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση του τουρισμού. Δεν θα είχαμε προβληματικά λιμάνια, ελλιπές οδικό δίκτυο, ανοιχτές χωματερές, λίγα ελικοδρόμια, προβληματική περίθαλψη, Μουσεία με ωράρια απαράδεκτα, αυθαίρετη ανοικοδόμηση, που έχει καταστρέψει το φυσικό τοπίο, ρυπογόνες βιομηχανίες κοντά στη θάλασσα και αρχαιολογικούς χώρους πλήρως εγκαταλελειμμένους. Ταυτόχρονα: άθλια «rooms to let», κραυγαλέες ελλείψεις σε ..........μαρίνες και πλήρη ασυδοσία από επαγγελματίες, η οποία πλήττει θανάσιμα την εικόνα και την οικονομία της χώρας. Και βέβαια, ένα τεράστιο πρόβλημα, που ανέκυψε μετά την εισδοχή της χώρας στην ευρωζώνη: Την ακρίβεια.

Είναι άκρως ενδεικτικό ότι, την ίδια στιγμή, που οι μεγαλοξενοδόχοι του κέντρου της Αθήνας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για απώλεια πελατών και χαμηλές πληρότητες, αυτοί εξακολουθούν να διατηρούν τιμές δωματίων, που ούτε στο Παρίσι, το Βερολίνο ή τη Νέα Υόρκη δεν συναντούν οι τουρίστες!
Ολοι υποστηρίζουν ότι, η χώρα μας θα μπορούσε να ζει σχεδόν αποκλειστικά από τον ήλιο, τη θάλασσα και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της. Αντ' αυτού, παρατηρείται πλήρης απουσία σοβαρού σχεδίου και εγκληματική αδράνεια στην αντιμετώπιση πληθώρας παθογενειών...Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!