Πολυεκατομμυριούχοι γιατροί και στην Πάτρα…


Γράφει ο Μαγια

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Πάτρα με τους διεφθαρμένους γιατρούς του ΕΣΥ, που βγάζουν στη «σέντρα» οι προσφάτως ανακάμψαντες ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών (πρώην ΣΔΟΕ).

Εχουν εντοπιστεί επτά πολύ γνωστοί πολυεκατομμυριούχοι γιατροί (ορθοπεδικοί, μαιευτήρες και ακτινολόγος) και μέχρι χθες είχαν δεσμευτεί τα ποσά των τραπεζικών λογαριασμών τριών εξ αυτών. Πρόκειται για πολύ γνωστό ορθοπεδικό ο οποίος βρέθηκε με τραπεζικό λογαριασμό 31 εκατομμυρίων ευρώ, για έναν επίσης γνωστό ορθοπεδικό, ο λογαριασμός του οποίου ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ και για έναν πασίγνωστο ακτινολόγο, ο οποίος έχει καταθέσεις ύψους 20,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα
επεκταθούν όλους τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου και του κρατικού νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας».

Ταυτόχρονα εξετάζεται η εμπλοκή ενός ή περισσότερων γιατρών σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς στον τομέα υγείας και αφορά το τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμού, από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuy International, προκειμένου να προωθηθούν τα προϊόντα της στα νοσοκομεία, ζημιώνοντας έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο παράνομος πλουτισμός δεν αποτελεί …προνόμιο των γιατρών του Κολωνακίου. Αλλά για να φθάσει το νυστέρι στο κόκαλο πρέπει οι έλεγχοι να περιλάβουν πρώην κυβερνώντες και στελέχη εφοριών που ανέχτηκαν ή με πράξεις τους διευκόλυναν τη διαφθορά.