ΦΙΛΟΖΩΪΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΟΑΠΟΦΥΓΗ

ΗΜΙΑΙΜΟΣ

Την επιστολή του κ. Δημήτρη Κακογιάννη την διάβασα με πολύ προσοχή (Εδώ). Τον βρήκα μάλιστα ενημερωμένο για έναν νόμο, ο οποίος είναι ανενεργός και δεν εφαρμόζεται, επειδή το κράτος ως συνήθως ενώ πρέπει να φτιάξει τις υποδομές που προβλέπονται ώστε να εφαρμοσθεί ο νόμος για τους παραβάτες, δεν έχει ολοκληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί. Δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή υποδομών, δηλαδή, όπου θα πρέπει να πηγαίνουν και να αφοδεύουν τα δεσποτούμενα σκυλιά. Να γίνει εν ολίγοις αυτό που συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες ειδικοί χώροι σε πάρκα, άλση και αναλόγου μορφής χώρους φιλοξενούν τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις για αφόδευση σκύλων. Κύριε Κακογιάννη έχετε δίκιο αλλά μέχρι να γίνουν αυτές οι εγκαταστάσεις, οι δήμοι είναι εν αδυναμία εφαρμογής ενός νόμου που προϋποθέτει κάποια βασικά στοιχεία για την άμεση υλοποίηση του. Το θέμα για την αφόδευση των σκυλιών μας είναι θέμα καθαρά προσωπικού πολιτισμού. Μέχρι τότε θα έχουμε οξύμωρες πινακίδες του δήμου που σε κάποιες πρασιές να αναγράφουν ότι «Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αδέσποτα!!!» και θα περιμένουν οι δημοτικοί άρχοντες μας να το..........
διαβάσουν τα εγγράματα αδεσποτάκια και να συμμορφωθούν!!!.. Για τα αναλφάβητα αδέσποτα κανένας μας δεν παίρνει όρκο, συνήθως αυτά τα φωλιάζουν ή πεθαίνουν σε περίπου δύο χρόνια από αρρώστειες γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση ενώ παίρνει κοινοτικά χρήματα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για θεραπείες και στειρώσεις και δεν τα διαθέτει πάντα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η αναφορά σας στις εποχούμενες και μη αστυνομικές περιπολίες με προβλημάτισε ευχάριστα. Μας δίνετε την εντύπωση ότι είστε από τους ελάχιστους τυχερούς που ζουν σε περιοχή με μηδενική εγκληματικότητα ή που έχετε την τύχη μιας πλήρους και αποτελεσματικής αστυνόμευσης, ώστε η αστυνομία μπορεί να επιδίδεται και στα δευτερεύοντα καθήκοντα της αστυνόμευσης της αφόδευσης δεσποτούμενων σκύλων και της επιβολής προστίμων στους κατόχους τους που παραβαίνουν τον νόμο στον οποίο αναφέρεστε. Συντριπτικά σε όλη την Ελλάδα υπάρχει το μείζον πρόβλημα της εγκληματικότητας που οφείλεται στην ανάλογη αριθμητική ανεπάρκεια της αστυνομίας, αν εσείς επιθυμείτε η αστυνομία να κυνηγά τα δεσποτούμενα σκυλιά με τους κατόχους τους και να μην εκτελεί έστω και πλημμελώς αστυνόμευση για μείωση της εγκληματικότητας, θα βρείτε το 99,9% των Ελλήνων να μην συμφωνούν μαζί σας.Θα σας πουν και τη γνωστή παροιμία «εδώ καράβια χάνονται κλπ κλπ».

Η συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας στην εφαρμογή του νόμου στον οποίο αναφέρεστε δεν είναι εφικτή για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Το συγκεκριμένο σώμα δεν έχει παρά ελάχιστους σε σχέση με την έκταση της Αθήνας υπαλλήλους, οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την επιβολή προστίμων και κλήσεων σε αυτοκίνητα πέριξ του κέντρου. Πρέπει μάλιστα να σας πω ότι οι δήμοι με δημοτική αστυνομία είναι συντριπτικά λίγοι σε σχέση με τον αρθμό των δήμων σε πανελλαδική κλίμακα. Είναι ουτοπικό το αίτημα για αστυνόμευση των σκύλων με κατόχους συνεπώς.

Ως πολίτης αυτής της πόλης όπου ζω και εργάζομαι θα ζητούσα από τον δήμο καταρχήν να μου καθαρίζει τους δρόμους, ώστε να μην βρωμοκοπάει ο τόπος από τα σκουπίδια, να κυκλοφορούν τρωκτικά, και να είναι ευτυχισμένες οι τετράπαχες γάτες του δήμου Αθηναίων, που κάνουν πάρτη με τα ποντικάκια που κυκλοφορούν από τους σωρούς σκουπιδιών ενώ εμείς κινδυνεύουμε από μολυσματικές αρρώστειες. Η ρύπανση από τα δεσποτούμενα σκυλιά είναι μηδαμινή. Σας συνιστώ αν πρώτιστα σας ενδιαφέρει η καθαριότητα, μπορείτε να ζητήσετε από τον διαμεριμσατικό σας εκπρόσωπο, περισσότερη καθαριότητα στην περιοχή σας, και μια μεγαλύτερη προσοχή για απολύμανση σε χώρους που πηγαίνουν οι ιδιοκτήτες με τα ζώα τους. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και είναι εφικτό. Θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε και μεις από το Ελληνικό Καφενείο να τους προσεγγίσετε με δημόσιο αναφορά σας μέσα από το ιστολόγιο μας.