Περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας


Γράφει ο Ευγένιος Ανδικόπουλος

Σχετικά με την ανάρτηση "Τελικά το πρόγραμμα λιτότητας το επέβαλλε το Δ.Ν.Τ. ή το έκανε μόνη της η Ελληνική Κυβέρνηση?" στο καφενείο

Αγαπητέ διαχειριστή καλησπέρα,

Λόγω του ότι το βιβλίο μου βρίσκεται στο στάδιο της εκτύπωσης ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δυστυχώς την συγκεκριμένη ανταπόκριση δεν την είχα παρακολουθήσει.

Ως μέλος της ΕΣΗΕΑ της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ηλεκτρονικών ΜΜΕ οφείλω ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ η οποία το πάλαι ποτέ και κατά την "νιότη" της ως δημοσιογράφος του παραπλεύρως του δικού μου ..........
γραφείου στην μόλις εκδοθείσα εφημερίδα 'ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ "έλεγε πως θα γινόταν άλλη".

Θέλω επίσης και σε σχέση με τον Μιχάλη Ιγνατίου να δηλώσω ότι πρόκειται περί ενός συναδέλφου υψίστου επαγγελματικού, κοινωνικού και προσωπικού ήθους που σημαίνει ότι: Ποτέ δεν θα ενέδιδε όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας σε εργοδοτικά δελεαρ ή εκβιαστικές πιέσεις έναντι οιουδήποτε προσωπικού επαγγελματικού κόστους ή οικονομικού τιμήματος που να αφορούσαν την διαστρέβλωση μιας δήλωσης ή ενός γεγονότος.

Κατά συνέπεια θα αναμένω εντός της ερχόμενης εβδομάδας να κινηθεί αυτοδικαίως το πειθαρχικό της
ΕΣΗΕΑ και όχι μόνον για την συγκεκριμένη συνάδελφο αλλά για το σύνολο των συναδέλφων εκείνων που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους μας προσβάλουν ως κλάδο.

Στην διαφορετική περίπτωση θα προσφύγω εγώ στην βάση του νομίμου δικαιώματος που μας παρέχει το καταστατικό του επαγγελματικού μας σωματείου.

Ευγ.Ανδρικ.