Το τραγούδι της ημέρας

Την καλημέρα μας με ένα τραγούδι από τον Simple Man Radio

Didagma
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Didagma είναι γεγονός. Παλιότερα τους είχαμε γνωρίσει από μια μικρή συνομιλία στο simple man radio και μπορείτε να θυμηθείτε τι μας είπαν με ένα απλό κλικ εδώ.

Οι Didagma είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από 4 άτομα :

Gioco E. Δράμπαλος : Sax, Flute, Clarinet, Keyboards, Vocals, Background Vocals, Programming, Ενορχήστρωση , Σύνθεση

Naynna Douzgou : Lead Vocals, Lyrics, Flute, Programming, Keyboards

Sofie Σιάνου : Background Vocals, Flute, Keyboards

Winterman : Trombone, Guitar, Background Vocals

έμφαση στα πνευστά και στις φωνές δημιουργούν μουσικές ατμόσφαιρες με χρώματα , ήχους και επιρροές της jazz , funk και soul μουσικής.

Ωστόσο στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο " Season" -που μόλις κυκλοφόρησε για το ελληνικό κοινό-υπάρχουν και lounge κομμάτια , δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο από 11 κομμμάτια με διαφορετικό στυλ το καθένα, που η δημιουργία τους έχει ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια και στο σύνολό της πραγματοποιήθηκε στον δικό τους ειδικά διαμορφωμένο επαγγελματικό χώρο Didagma Sax & Vocals School and Studio με το τελικό mastering σε ένα από τα καλύτερα studios στο Παρίσι ( Art & Son Studio ).

Ο στίχος στην πλειοψηφία του αγγλόφωνος , ωστόσο υπάρχει και αναφορά στον ελληνικό στίχο.

Η καλλιτεχνική ανησυχία εκφράζεται μέσα από την μουσική αυτή δουλειά-κρατώντας μουσικές γραμμές ξέχωρες της ευκαιριακής so called μόδας πρωτοπορεί μουσικά συνδυάζοντας πολλά στοιχεία από διαφορετικά μουσικά είδη και ακροβατεί δεξιοτεχνικά σε άψογη συνεργασία με την ιδιαίτερη ενορχήστρωση δημιουργώντας χώρους για να λειτουργήσει στο μέγιστο η φαντασία , η έμπνευση και τα συναισθήματα -με την αισιοδοξία να αφυπνίσει όσο πιο πολλούς γίνεται αφήνοντας την υψηλή μουσική ποιότητα να ενεργήσει από μόνη της.

Όσον αφορά στις live εμφανίσεις των Didagma πρόκειται για ένα μουσικό πρόγραμμα που εκτός από τα δικά τους κομμάτια περιέχει jazz , soul και funk διασκευές σε up-beat διάθεση ενορχηστρωμένες με την ιδιαίτερη μουσική τους αισθητική.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο website τους www.didagma.gr


Ένα τραγούδι από τον δίσκο τους