«Συνάδελφοι κλέφτες…»


Γράφει ο Μαγια

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από την σύλληψη, στο Μιλάνο, του σοσιαλιστή Μάριο Κιέζα, προέδρου ενός γηροκομείου, τη στιγμή που έπαιρνε φακελάκι από την εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει την καθαριότητα του ιδρύματος. Ηταν το εναρκτήριο λάκτισμα της περίφημης επιχείρησης «Καθαρά Χέρια».
Βάζοντας βαθιά το "νυστέρι", οι δικαστές προκάλεσαν επανάσταση στον πολιτικό χάρτη της Ιταλίας, με τη διάλυση κομμάτων, όπως το Χριστιανοδημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό, τη γέννηση νέων και θέτοντας εκτός πολιτικής αρκετούς διεφθαρμένους πολιτικούς.

Τότε οι ιταλοί δικαστές διέθεταν υψηλό κύρος, υψηλή επαγγελματικότητα, υψηλό αίσθημα ανεξαρτησίας και θέλησης και αποφάσισαν να συλλάβουν, να καθίσουν στο σκαμνί και να καταδικάσουν δεκάδες πανίσχυρους πολιτικούς όλων των κομμάτων της εξουσίας και ανάμεσά τους τον Φορλάνι και τον Κράξι. Ο δεύτερος, για να αποφύγει τη φυλακή, το έσκασε και πέθανε «εξόριστος» στην Τυνησία.
Αυτό οδήγησε, και ήταν επόμενο, στην κατάρρευση εκείνου του βρώμικου πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που ......
.το στήριζαν. Σκεφθείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν υποθέσουμε ότι ήταν ένοχοι και αν υπήρχαν δικαστές σαν τον Α. Di Pietro, να συλλάβουν, να καταδικάσουν και να φυλακίσουν τον Καραμανλή, τον Σημίτη και δεκάδες ανώτατα στελέχη των δύο κομμάτων.

Τώρα, βέβαια, τα πράγματα στην Ιταλία είναι πολύ χειρότερα όχι μόνο γιατί η διαφθορά επανήλθε, όχι μόνο γιατί πολλά στελέχη των παλιών διεφθαρμένων κομμάτων στελεχώνουν το κόμμα του Μπερλουσκόνι αλλά και γιατί ο ίδιος φρόντισε ώστε η διαφθορά να γίνει «νόμιμη».


Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια», οδηγώντας στη φυλακή υπουργούς, γραμματείς υπουργείων και λοιπούς αξιωματούχους, ο Marco Pannella, πρόεδρος του Ιταλικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (Partito Radicale)- γνωστός για την εκκεντρικότητά του- κάποια μέρα ξεκίνησε την αγόρευσή του από το βήμα της βουλής, με τη φράση: «Συνάδελφοι κλέφτες…»

Φυσικά στην αίθουσα έγινε το «έλα να δεις», καθώς πολλοί βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας είχαν το θράσος να διαμαρτυρηθούν…
Φαντάζεσθε να συμβεί κάτι ανάλογο στη δική μας Βουλή; Αλλά ποιος βουλευτής έχει τα κότσια να απευθυνθεί σε «συνάδελφους κλέφτες»;

Τα κότσια, όμως, έχουν οι πολίτες, που πρέπει να απαιτήσουν ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ την ελληνική επιχείρηση «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ».

ΔΝΤ εσείς, «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» εμείς!