ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ (χωρίς απάντηση)


Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

1) Μας δανείζουν, λέει, με υψηλό επιτόκιο για να καλύψουν το ρίσκο που αναλαμβάνουν επειδή είμαστε αφερέγγυοι. Μα, τον αφερέγγυο δεν τον δανείζεις ή αν τον δανείσεις το κάνεις με τρόπο που να αυξήσεις τις πιθανότητες να πάρεις πίσω τα λεφτά σου. Λογικά και πρακτικά, με πολύ υψηλό επιτόκιο αντιθέτως τις μειώνεις. Ερώτηση: Τότε γιατί τον δανείζεις; Απάντηση: Τον δανείζεις γιατί είσαι βέβαιος ότι έστω και δύσκολα θα πάρεις τα λεφτά σου και απλώς εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία για να κερδίσεις όσα περισσότερα μπορείς, με υψηλό τόκο και διάρκεια αποπληρωμής.

2) Έχουμε ένα τεράστιο Δημόσιο Χρέος 300.δισ.ευρώ (ούτε το γιατί αλλά ούτε και το πως θα το εξοφλήσουμε, είναι της παρούσης). Αποφασίζει η Κυβέρνηση να συστήσει "εξεταστική επιτροπή" της Βουλής (με 380 ευρώ, λένε, μεροκάματο κατ' άτομο, ούτε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο 4 Seasons στο Παρίσι, να ήτανε), για να αποκαλύψει ποιος έστελνε παραποιημένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με αυτό το χρέος στις Βρυξέλλες. Κάποιοι λένε ότι αυτός που το έκανε θα πάει φυλακή και ας πούμε ότι πάει (προσοχή, είναι υπόθεση εργασίας, έτσι;...). Ερώτηση: Μετά από αυτή την εξέλιξη, εγώ, τα παιδιά μου και τα ......
εγγόνια μου θα απαλλαγούμε από αυτό το βαρύτατο φορτίο των 300 δισ.; Απάντηση:
Βεβαίως όχι, χαζός είσαι;! Ερώτηση: Και αν δεν βρεθεί (που δεν θα βρεθεί) ένοχος και δεν πάει κανείς φυλακή; Απάντηση: Τότε θα είναι σαν να πλήρωσες εσύ το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο Παρίσι αλλά πήγε άλλος! Εσύ έκανες παραδοσιακή πρωτοχρονιά, όπως πάντα, στο σπίτι σου με κεράκια και ρετσίνα, γιατί έπεσες σε απατεώνα πράκτορα που σου έφαγε τα λεφτά. Δηλαδή ξαναέχασες και μάλιστα χωρίς να παίξεις.

Ηθικόν δίδαγμα: Ρώτα με επιμονή αυτό που σε αφορά: που πήγανε τα 300 δισ, (είναι πάρα πολλά τα λεφτά) και μη δέχεσαι απαντήσεις του τύπου "αλλού βρέχει"!! Μόνο έτσι μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα.

3) Για όσους ανησυχούν: Ναι, θα μας δανείσουν ξανά και ξανά. Που θα βρουν καλύτερο πελάτη; Κι’ εμείς για να τους την ”σπάσουμε”, θα δώσουμε και νέες παραγγελίες για καινούργια οπλικά συστήματα, και μάλιστα θα τα προπληρώσουμε κι’ όταν τα παραλάβουμε θα τα πετάξουμε, σαν το C4I, τα υποβρύχια και άλλα. Γι’αυτό χαλάλι όχι μόνο ο 14ος, αλλά και ο 13ος και ο 12ος αν χρειαστεί, όπως είπε και ο πρωθυπουργός μας.. Και τότε θα σου πω εγώ αν θα τολμήσουν να ξανασηκώσουν το…δάκτυλο.

4) Για του…αχόρταγους! Ησυχάστε, μόλις μάθαμε ότι εκτός από τα 300 δισ, υπάρχουν και άλλα κρυφά χρέη καμιά 50ρια δισ. και πολύ φοβούμαι ότι αν θελήσουν ν’ αλλάξουν χαλιά στα υπουργικά γραφεία θα βρουν κι’αλλα πολλά δισ. αποκάτω. Γι’αυτό κάτω οι…σκούπες