Ξεκινούν τα πρώτα πειράματα…


Γράφει ο Μαγια



Σε λίγο τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Τα χρόνια που έρχονται δεν θα έχουν καμία σχέση με δύσκολες εποχές λιτότητας. Μπροστά μας προβάλλει μια αιματηρή περίοδος ανέχειας φτώχειας και καθημαγμένης ζωής.
Κινήθηκαν οι ανάλγητοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, αφού έφτασε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, όχι για να μας βοηθήσουν, αλλά αφαιρώντας κυριαρχικά μας δικαιώματα να επιβάλλουν το στύψιμο των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, που θα είχε αποφευχθεί αν
......

έγκαιρα προειδοποιούσαν ότι, η ελληνική οικονομία πέρασε την κόκκινη γραμμή.
Στην Ελλάδα δοκιμάζονται οι κοινωνικές αντοχές, γίνονται τα πρώτα πειράματα μιας οικονομικής πολιτικής-σοκ και μια ενδεχόμενη αναταραχή μπορεί να βάλει σε περιπέτειες όλο το γραφειοκρατικό-μονεταριστικό μοντέλο των Βρυξελλών.
Αδιαφορούν, βέβαια, για έναν κόσμο που θα ματώσει και θα βυθιστεί στην απελπισία. Το μόνο που φοβούνται είναι οι κοινωνικές εκρήξεις. Με μια φωτιά στην Ελλάδα θα λαμπαδιάσει όλος ο Νότος και οι φλόγες θα απλωθούν σε όλη την Ευρώπη.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, είπε ο πρωθυπουργός, σε δραματικούς τόνους και ζητώντας θυσίες απ΄ όλους έστησε πάλι στον τοίχο την αναξιοκρατία και τη διαφθορά, όλους τους ευυπόληπτους κυρίους, που έχτισαν τον πλούτο τους από το πλιάτσικο σε βάρος του Δημοσίου.
Μόνο, που οι καθ ύλην αρμόδιοι, γίγαντες-υπουργοί του κρύβονται ή προσπερνούν σφυρίζοντας κλέφτικα…