"Σκάστε, δουλέψτε φτηνά, ξεχρεώστε"

Οι ευρωπαίοι τραπεζίτες και οι πολιτικοοικονομικές ελίτ που εξάγουν τα κάθε είδους προϊόντα τους στη χώρα μας και δανείζουν με κέρδος την ελληνική οικονομία, χθές κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους. Μετέτρεψαν την κρίση που προκάλεσαν σε δική τους ευκαιρία.

Το “πειραματόζωο Ελλάς” δεν θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών. Θα τους επιστρέψει τα δάνεια και θα ξεπουλήσει τα υπόλοιπα “ασημικά” του. Θα υποστεί τα επόμενα χρόνια της ύφεσης ραγδαίες αλλαγές με κεντρικό στόχο να απαξιώνεται διαρκώς η αμοιβή της εργασίας και να κατεδαφίζεται το όποιο κοινωνικό κράτος είχε απομείνει. Αυτό δηλαδή που πάντα ήθελαν οι “διεθνείς αγορές” και οι ντόπιοι έχοντες και κατέχοντες.

Η επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας και ο κρατικός αυταρχισμός είναι στην πραγματικότητα το βασικό περιεχόμενο του ........
χθεσινού πολιτικού συμβιβασμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτή την πολιτική θα επιβάλλουν οι “εταίροι μας” και οι οργανισμοί τους, επιτηρώντας και καθοδηγώντας καθημερινά τις ελληνικές κυβερνήσεις -έξω από κάθε, έστω και προσχηματική, δημοκρατική διαδικασία.

Και στο βάθος … Δ.Ν.Τ για ακόμα σκληρότερα μέτρα “δημοσιονομικής εξυγείανσης”.

Υποχρέωσή μας είναι η δημοκρατικά οργανωμένη αντίσταση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων για την ανατροπή του συστήματος που γεννά ανισότητες και κρίσεις.


syspeirosi