Για να αλλάξει σελίδα η ΕΡΤ, πρέπει να φύγουν αυτοί που την τραυμάτισαν


Γράφει ο Λυσίας

Κύριε Γερουλάνε….
Κύριε Γαμπρίτσιε…..Διαλύστε επιτέλους τις συμμορίες στην ΕΡΤ.
Έχετε ιστορική ευθύνη, απέναντι σε έναν λαό που δεινοπαθεί.
Απέναντι σε έναν λαό, που πληρώνει το γάλα του παιδιού του, δυο φορές πιο πολύ απ’ότι το πληρώνει ο Γερμανός ή ο Γάλλος. Αλλά που αμείβεται με το μισό, από ότι αμείβονται αυτοί. Και από πάνω πληρώνει αυτός και το χαράτσι των ντόπιων απατεώνων του. Έχετε ευθύνη, από δώ και πέρα, σε όποια απόφαση παίρνετε. Ή δεν παίρνετε.
Από πού και ως πού, θα πρέπει να εξακολουθεί ο Καλημέρης, να ασχολείται με την Γιουροβίζιον. Αυτός που της ανέβαζε το κόστος, τόσα χρόνια, σε απίστευτα και για το BBC ακόμα, μεγέθη. Μασώντας από αυτήν, με….χίλιους τρόπους.
Μέχρι και από….επιστημονικούς συνεργάτες των τραγουδιστών. Λες και κάνανε ιστορικό ντοκιμαντέρ…......
Από εταιρείες δίσκων, από δαπάνη σκηνικών, από μέριμνα χορευτικών, ενδυματολογικών και άλλων ¨ απαιτήσεων ¨. Χιλιάδες ευκαιρίες για προμήθειες….Όχι ψίχουλα….Χοντρό χαρτί….
Δέχεται ο Καλημέρης, να παραμένει στην ΕΡΤ, με τρεις χιλιάδες ευρώ μισθό.
Αυτός που έπαιρνε….είκοσι!!....Γιατί;; Αυτό δεν σας λέει κάτι; Μήπως γιατί τα….
¨ παράπλευρα ¨ είναι τόσα, που θα υπερκαλύψουν την ¨ χασούρα¨;
Εξακολουθεί ο ανεπάγγελτος Αντώνης Ανδρικάκης, να είναι γενικός διευθυντής ραδιοφωνίας…..Άκουσον, άκουσον.
Και να τον βάλει ο Καλημέρης, ως καλός φίλος και μέλος της….¨ παρέας ¨, στην κριτική επιτροπή της Γιουροβίζιον….Για να δώσει απλά το παρόν του.
Τα διαπιστευτήριά του, να ακουστούν. Ως…μέγας ¨ ειδήμων¨, αυτός που πέντε χρόνια τώρα, έστειλε τη ραδιοφωνία της ΕΡΤ στα αζήτητα. Που γέμισε τον πρώτο όροφο του ραδιομεγάρου, φιλαράκια του, δηλώνοντάς τα : ¨ μουσικούς παραγωγούς¨ . Για να ¨ προάγουν ¨ την ψυχαγωγία μας. Και να απαγάγουν το υστέρημά μας, με παχυλότατες αμοιβές. Που εγκρίθηκαν, μόνο και μόνο για να δώσουν άλλοθι, στην υπέρ - αμοιβή του Ανδρικάκη.
Μια από αυτές, η πολύ λίγη , με το μπλαζέ ύφος και την σοφιστικέ έκφραση, Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Που κρίμα, τίποτα δεν πήρε από το σπουδαίο ταλέντο των γονιών της. Κυρίως την εκπληκτική ερμηνεία, αλλά και στάση ζωής της μητέρας της….Και κάθε πρωί, μας ταλανίζει, από την Ερτζιανή συχνότητα, με Ελληνικούρες και απύθμενες ανοησίες….
Ζήτησε λοιπόν αυτή η κυρία, προκειμένου να παραμένει στην ΕΡΤ, περιμένοντας προφανώς το επόμενο ¨ τρένο¨ της Ν.Δ. για να συνεχίσει τον χαβά της, όπως και όλοι τους, αμοιβή 5.800 ευρώ το μήνα…..Από τα διπλάσια και πλέον που εισέπραττε.
Ακούτε, η κυρία Μαργαρίτα ( μετά του κοτσανιού της ) 5.800 ευρώ το μήνα, για να συνεχίζει, να ταλαιπωρεί το ραδιόφωνο – και τους συναδέλφους της….Φυσικά και το ελάχιστο πια κοινό, που ακούει το δεύτερο πρόγραμμα.
Και αν αυτή για να βάλει ψηφιακούς δίσκους στο CD player, θέλει αυτά τα λεφτά, τότε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με μισθό 6.090 ευρώ τον μήνα, πως θα νιώθει;
Αλλά και ο Υπουργός πως θα πρέπει να νιώθει, αν κάνει αποδεκτούς τέτοιους μισθούς;
Διότι το να παίρνει η κυρία Μαργαρίτα Μυτιληναίου….290 ευρώ, λιγότερα από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για δυο ωρίτσες την ημέρα που βάζει τραγουδάκια, εν μέσω των λοιπών της ανοησιών, ε, αυτό ξεπερνάει κάθε όριο….Και εξακολουθεί, κατά την προσφιλή τους μέθοδο, να μας προκαλεί.
Γι’αυτό Υπουργέ, κύριε Γαμπρίτσιε και όποιος άλλος, απαλλάξτε τώρα την δημόσια τηλεόραση, από αυτή την παρέα. Τον Καλημέρη, τον Ανδρικάκη, την ( κοτσονάτη ) Μαργαρίτα και όλα αυτά τα μαργαριτάρια που λάβωσαν την εικόνα της ΕΡΤ, αλλά και το ταμείο της.
Δεν μπορεί να γυρίσει η σελίδα η ΕΡΤ. Με αυτήν την γκρίζα, για την ιστορία της, απόχρωση, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει. Έλεος…..


ΛΥΣΙΑΣ