Το Τραγούδι της ημέρας: Iron Maiden

Την καλημέρα μας με ένα τραγούδι από τον Simple Man Radio

Iron Maiden
Οι Iron Maiden είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα heavy metal συγκροτήματα με εκατομμύρια θαυμαστές – οπαδούς σ’όλο τον πλανήτη. Ξεκίνησαν το 1975 από το Λέϊτον της Αγγλίας και ήταν το πρωτοπόρο συγκρότημα σε αυτό που ονομάστηκε New Wave Of British Heavy Metal. Σαν επιρροές τους αναφέρουν συγκροτήματα όπως οι Deep Purple οι Uriah Heep, Thin Lizzy κ.α.
Η πρώτη σύνθεση του συγκροτήματος είχε για τραγουδιστή τον Paul Di Anno, έναν πραγματικά χαρισματικό τραγουδιστή, ο οποίος έμεινε στο συγκρότημα μέχρι τα τέλη του 1981 όπου και αντικαταστάθηκε από τον Bruce Dickinson, προλαβαίνοντας να ηχογραφήσει τους δυο πρώτους δίσκους του συγκροτήματος. Η αιτία της αποχώρησης η πλέον γνωστή για πολλά συγκροτήματα, ναρκωτικά.
Θα ξεκινήσουμε παρουσιάζοντας τον πρώτο και ομώνυμο δίσκο των Iron Maiden, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1980 και το άλμπουμ γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και λίγο αργότερα και στην Αμερική. Ο ήχος αρκετά διαφορετικός από τον σημερινό μιας και οι Punk επιρροές σε αυτό το δίσκο είναι εμφανείς. Μαζί με την κυκλοφορία του άλμπουμ έγινε και η εμφάνιση της γνωστής μασκότ του συγκροτήματος ονόματι “Eddie”.
Θα ακούσουμε το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο “Prowler” και το “Running Free” ένα τραγούδι που το παίζουν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση μέχρι σήμερα.