Το πειραματόζωο, οι experts και οι ήρωες εθελοντές

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

«Ολοκλήρωσε, την Πέμπτη, την επίσκεψή του στην Αθήνα το μικτό κλιμάκιο στελεχών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Οι ελεγκτές εκτιμώντας ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη από την προβλεπόμενη, ζητούν πρόσθετα μέτρα». Το ότι θα απαιτούσαν πρόσθετα μέτρα το ξέραμε. Η απορία μας ήταν «ποια και πόσο βαθιά θα πάνε αυτά τα μέτρα». Το ότι θα πονέσουν το ξέρουμε. Το αν θα πονέσουν μέχρι λιποθυμίας θα το μάθουμε σύντομα. Η αρχική δήλωση του πρωθυπουργού μας ότι χρησιμοποιούν τη χώρα μας σαν πειραματόζωο σε ένα πρωτοφανές, για την ΕΕ, οικονομικό φαινόμενο, αρχίζει να επαληθεύεται. Ως γνωστόν, τα πρώτα ανθρώπινα πειραματόζωα χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί. Στα πρακτικά της δίκης των γιατρών στη Νυρεμβέργη ειπώθηκαν εκπληκτικά πράγματα για την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, που αξιοποιήθηκαν από τις νικήτριες δυνάμεις. Γερμανοί γιατροί τοποθετούσαν μικρά παιδιά σε ψυγεία μελετώντας τις ..........
αντιδράσεις και τις αντοχές τους. Σε κάποια από αυτά τα πειράματα έφερναν και τις γκόμενές τους. Αφού έπιναν σαμπάνιες παρακολουθώντας με ενδιαφέρον από το τζάμι τις αντιδράσεις των παιδιών, επιδιδόταν μετά σε όργια.( είναι γνωστή η σχέση των ναζί με τον θάνατο). Στην περίπτωση τη δική μας δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε. Δεν θα φτάσουν μέχρι εκεί.. Μας χρειάζονται ακόμη.. Θα κάνουν ότι έκαναν με την Αργεντινή. Τώρα δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Όταν πριν μερικά χρόνια ακούγαμε ότι πολλά σούπερ μάρκετ στην Αργεντινή αναγκάζουν τις υπαλλήλους τους στις ταμειακές μηχανές να φοράνε πάμπερς για να μην πηγαίνουν στην τουαλέτα και χάνουν χρόνο (αυτό λέγεται αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας), πολλοί από εμάς απορούσαμε για το πώς ανέχονται κάτι τέτοιο οι εργαζόμενοι(σύγχρονοι σκλάβοι) της Αργεντινής. Ας μη βιαζόμαστε. Εχουμε ακόμη πολύ χρόνο μπροστά μας. Είπαμε τώρα βρισκόμαστε στη φάση των δοκιμών. Το πρώτο τεστ το περάσαμε με επιτυχία. Το 70% των ελλήνων επιδοκίμασε τα μέτρα της πρώτης φάσης των πειραμάτων. Γι αυτό άλλωστε περάσανε οι experts στην επόμενη φάση. Ολα δείχνουν πως το πείραμα θα στεφθεί με επιτυχία. Χάρη βεβαίως και στους έμμισθους εγκάθετους των ΜΜΕ που θα πάρουν το κόκαλό τους, διότι οι experts δεν είναι πλέον ναζί αλλά φιλελεύθεροι δημοκράτες. Χρειάζονται καλή επικοινωνιακή πολιτική. Ετσι βαφτίστηκε τώρα η προπαγάνδα.. Το ελληνογερμανικό κανάλι “ALPHA”, είναι το πρώτο που έπιασε το νόημα. Ετσι είδαμε σήμερα με έκπληξη και τρομερό ενδιαφέρον άγγλους να σώζουν ένα σκυλί στις ακτές της Σκωτίας! Ακολούθησαν μια σειρά από άλλες ειδήσεις που μας αφορούν άμεσα, όπως το συνταρακτικό γεγονός πως ο Κλούνεϊ πουλάει το σπίτι του και άλλες εξ ίσου ενδιαφέρουσες ειδήσεις.
Δεν πρέπει λοιπόν να ανησυχούμε καθόλου. Αλλωστε έχουμε και την συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES), όπου οι γερμανοί αδερφοί μας εργαζόμενοι έχουν την μεγαλύτερη ισχύ.
Γι αυτό στην ανακοίνωσή της η CES, ζητεί από τους υπουργούς της ευρωζώνης να προχωρήσουν «σε ρεαλιστικά και κοινωνικά αποδεκτά σχέδια».. Επιθυμούμε σχέδια σωστά ισορροπημένα και κοινωνικά αποδεκτά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CES Τζον Μονκς. Αφού έχουμε την συμπαράσταση και του βρετανού Μονκς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την επιτυχία του πειράματος. Εδώ θα πρέπει να σας υπενθυμίσω, πως όταν οι βρετανοί ανθρακωρύχοι, υπό την ηγεσία του Αρθούρου Σκάρτζιλ απεργούσαν το 1984/85 για πάνω από οκτώ μήνες, τα αδέρφια τους από την Γερμανία, Βέλγιο ακόμη και από την Πολωνία της solidarność του συντρόφου Λεχ Βαλένσα έστελναν κάρβουνο στην Μάργκαρετ Θάτσερ. Με την βοήθεια των αδερφών προλεταρίων της Ευρώπης χτυπήθηκαν τα ιστορικότερα συνδικάτα του κόσμου και από τότε δεν έχουν συνέλθει ποτέ. Αυτή ήταν η αρχή της κυριαρχίας του θατσερικού νεοφιλελεύθερου μοντέλου που κυριαρχεί μέχρι σήμερα μόνο στην Ευρώπη, διότι ακόμη και ο Ομπάμα εφαρμόζει αντίθετη πολιτική με ισχυρή παρέμβαση του κράτους γι αυτό και έχει ρυθμούς ανάπτυξης που στην Ευρώπη ούτε να τους ονειρευτούν δεν μπορούν. Ας μην παρασυρόμαστε όμως εμείς από τις σειρήνες που λένε πως οι τρεις χώρες με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 5% είναι εκείνες που εφαρμόζουν ισχυρή κρατική παρέμβαση όπως οι Κίνα, Ινδία και ΗΠΑ. Εμείς έχουμε ένα έργο να επιτελέσουμε. Για πρώτη φορά δοκιμάζεται το πείραμα της αντοχής ενός ευρωπαϊκού λαού ή καλύτερα των εργαζομένων ή ακόμη καλύτερα των νεόδουλων, στην πείνα. Από εμάς θα κριθεί αν θέλουμε την ύπαρξη της ΕΕ και της Ευρωζώνης που απειλείται. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στην κοινότητα των εθνών της υπόλοιπης Ευρώπης. Θα πρέπει να υπηρετήσουμε τον ιερό αυτό σκοπό που μας ανατέθηκε με αυτοϋπευθυνότητα για το μέλλον των λαών της Ευρώπης. Για να επιτευχθεί αυτό το μοναδικό ευρωπαϊκό πείραμα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας σε όλα τα ταραχοποιά στοιχεία που μας καλούν σε ανυπακοή και απεργίες. Ας κάνουμε σύνθημά μας «εμείς οι μελλοθάνατοι χαιρετίζουμε τα αδέρφια μας στην Ευρώπη-τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Ετσι θα περάσουμε στην ιστορία. Από εμάς θα εξαρτηθεί αν οι επόμενες γενιές θα μας θυμούνται σαν σωτήρες ή σαν μαλάκες.