Φαντάροι φαντάσματα.... με εισιτήρια αγώνα

Γράφει ο Αθανάσιος Κ.

Μετά την (θεωρητική) κατάργηση της εφεδρείας στα σώματα Ναυτικού και Αεροπορείας, εκείνοι που στην Ελλάδα έχουν μάθει να κινούν τα νήμματα μέσω διασυνδέσεων σε βάρος των υπολοίπων έχουν θεσπίσει τον θεσμό του "φαντάρου φάντασμα" στον Στρατό Ξηράς για να καλυφθεί το κενό των παραπάνω καταργήσεων. Αυτός ο τύπος οπλίτη είναι ιδιαίτερα γνωστός σε ανθρώπους της νύχτας, των αθλημάτων καθώς και στους γόνους τοπικών αρχόντων. Οι συγκεκριμένοι φαντάροι απουσιάζουν δια παντώς από κάθε μορφής υπηρεσία ή και παρουσία.

Ενάντια σε κάθε κανονισμό που έχει θεσπίσει η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας πως οι διαπρέψαντες Έλληνες Αθλητές πρέπει να μετατίθονταισε ειδικό σώμα ενω όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις δεν πρέπει να τυγχάνουν καμίας ιδιαίτερης μεταχείρισης , υπάρχουν και αυτοί που απλά μετατίθονται σε μείζωνες σχηματισμούς και απλά παραμένουν εκτός της ενεργού δράσης. Η δικαιολογία είναι κωμική : Χρίζουν συνεχούς άθλησης, εξάσκησης ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο.............. κοινωνικό σύνολο (δηλαδή αθλητές και εργαζόμενοι σε αθλητικά σωματεί α που εκτελούν το "ύψιστο" έργο του να παίζουν μπάλλα προς τέρψη των οπαδών τους).

Δυστυχώς οι φαντάροι-φαντάσματα υπάρχουν κανονικά στα δυναμολόγια των μονάδων ή σχηματισμών τους και δεν εκτελούν ποτέ τις υπηρεσίες τους τις οποίες αναλαμβάνουν να εκτελέσουν οι υπόλοιποι οπλίτες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και άλλοι επαγγελματίες στο χώρο του αθλήματος όπως πχ φυσιοθεραπευτές, φροντιστές ομάδων κτλ. Παραδείγματα τέτοιων κάποιος εύκολα θα βρει στο στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας ΠΖ "Ηπείρου-Κατσιμήτρου" για αθλητές και περιφερειακούς του επαγγελματος για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και για άλλους μικρους τοπικους συλλόγων. Σε αυτό συνηγορούν ο ίδιος ο διοικητής του λόχου (ταγματάρχης γάρ) ο οποίος τρέφει υπέρμετρη "αγάπη" προς τους ποδοσφαιριστές αλλά και μια "απέχθεια" προς τους ειδικούς επιστήμονες του σχηματισμού, λες και αυτοί δεν προσφέρουν έργο στην Ελλάδα...