ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ???

Γράφει ο Δημήτρης Κακόγιαννης

Κατά καιρούς προβάλλονται από τα ΜΜΕ και κυρίως από τα ηλεκτρονικά προσπάθειες -τάχατες- που καταβάλλονται από πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη με επισκέψεις τους στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη προκειμένου να πείσουν ξένους επιχειρηματίες να προσέλθουν για επενδύσεις στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα των τουριστικών όπως φαίνεται αυτών ταξιδιών τα διαβάσαμε πρόσφατα στον οικονομικό τύπο:

Η Ελλάδα σύμφωνα με το US Commercial Service (τμήμα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ) καθώς και τη World Bank πάσχει από χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που αποτρέπουν τους ξένους επιχειρηματίες από το να επενδύσουν στη χώρα μας, ενώ παράλληλα υποβιβάζεται η Ελλάδα στην 100η θέση από 95η πέρυσι ως προς τα κριτήρια επιλογής της ως επενδυτικός .......
προορισμός σε σύνολο 178 χωρών.

Όλη αυτή η παθογένεια και ο αυτοεξευτελισμός, φαίνεται πως δεν απασχολεί κανένα από τους φορείς των εκάστοτε κυβερνήσεων, που το μόνο που γνωρίζουν είναι να μοιράζουν απλόχερα χαμόγελα και μεγάλα λόγια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της γραφειοκρατίας κανείς δεν τολμά να το αγγίξει γιατί από αυτό τρέφονται χιλιάδες και αυτό τους συντηρεί.

Η πολυπλοκότητα των νόμων, η κατ έτος αλλαγή του φορολογικού συστήματος, η ανεπαρκής εφαρμογή των νόμων, είναι παράγοντες που αποκρούουν κάθε καλόπιστο επενδυτή.

Ποιος θα αναλάβει να τα εξαλείψει;

Καλό να καλείς τον ξένο στο σπίτι σου να τον περιποιηθείς, όμως δεν αρκεί μόνο να τον τρατάρεις φοντανάκι και καφέ.

Όταν δεν του έχεις εύκολη την πρόσβαση στη δυνατότητα να επενδύσει, μάλλον τον προσβάλεις όταν του απευθύνεις την πρόσκληση.

Δεν αρκεί να ζητάμε μόνο θυσίες από τον λαό. Απαιτείται και το ξύπνημα των πολιτικών συνειδήσεων και η αποτελεσματική και ενορατική διακυβέρνηση.

Διαφορετικά κύριοι κυβερνήτες καθίστε στο σπίτι σας και βλέπετε τηλεόραση.