Τρωικός Πόλεμος

Γράφει ο Γιώργος Λυριστής

Όταν ο καθένας λέει και γράφει το μακρύ του και το κοντό του για τα τεκταινόμενα της επικαιρότητας τότε δεν μου απομένει τίποτε άλλο από το να γίνω και εγώ ο καθένας και να αρχίσω να γράφω το κοντό μου….Δεν θα ήθελα με τίποτα να γράψω το μακρύ μου γιατί η βαλίτσα θα πάει πάρα μα πάρα πολύ μακριά….

Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν!

Πριν λίγο το πρακτορείο ειδήσεων «Αλτεροσταράλφα Τσάνελ» ανακοίνωσε ΤΟ ΤΕΛΟΣ των πολεμικών επιχειρήσεων στο μέτωπο του Τρωικού πολέμου….
Στα παρακάτω γραφόμενα εξιστορείται το πώς φτάσαμε σε αυτό το τέλος του πολέμου….

Ο Τρωικός πόλεμος ξεκίνησε με αφορμή την αρπαγή την ωραίας Νίτσας Ελενίτσας από τον μέγα γόη και επιβήτορα της Τροίας, τον Πάρη ο οποίος ήταν γνωστός και με το ψευδώνυμο «Βασιλομπίχτης». Το γκομενάκι, η Νίτσα-Ελενίτσα ήταν η βασίλισσα της πρωινής ζώνης και σύζυγος του βασιλιά της ..........
Σπάρτης Μενελάτσιου. Ο μύθος λέει ότι ήταν δεσμευμένοι με τα δεσμά του γάμου γύρω στα δώδεκα χρόνια και είχαν αποκτήσει και τρία παιδιά. Προφανώς η σχέση τους δεν πήγαινε και πολύ καλά τα τελευταία χρόνια εξού και τα τσιλιμπουρδίσματα και των δύο εκτός της ίδιας τηλε-οικογενειακής τους εστίας…

Κανένας δεν είναι σίγουρος για την κύρια αιτία που οδήγησε στον Τρωικό πόλεμο…Κάποιοι λένε ότι δεν είχαν σήμα τα κινητά της Vodafone ώστε να μιλήσουν μεταξύ τους ο Μενελάτσιος με τον Πρίαμο, πατέρα του Πάρη του Βασιλομπίχτη… , ώστε να λυθεί το θέμα μέσω της διπλωματίας των αφεντοβασιλιάδων. Αφού λοιπόν το ζήτημα είχε ξεφύγει πολύ, ο Μενελάτσιος σαν γνήσιος κερατωμένος σύζυγος, φώναξε τον μεγάλο του αδερφό τον Αγαμέμνονα να καθαρίσει την υπόθεση.
Ο άντρας της Κλυταιμνήστρας δεν έχασε καθόλου χρόνο…οργάνωσε ολόκληρη εκστρατεία με κύριο στόχο να πάρει πίσω ο Μενελάτσιος αυτήν που του ανήκει!!

Από την άλλη μεριά και το στρατόπεδο της Νίτσας Ελενίτσας οργανώθηκε ώστε να αντιμετωπίσει την επερχόμενη λαίλαπα….Ο Πρίαμος, ο Πάρης και όλη η βασιλοπαρέα της Τροίας προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν το υπέρλαμπρο ξανθοστόλιστο στολίδι τους …

Η πλάστιγγα όμως γέρνει σαφώς υπέρ της αρμάδας του βασιλέα των Μυκηνών Αγαμέμνονα. Ο τελευταίος έκανε μια κίνηση ματ που άλλαξε την πορεία των γεγονότων. Έπεισε τον αξιοσέβαστο και άτρωτο βασιλιά των Μυρμιδόνων, τον Αχιλλέα να λάβει μέρος στο πόλεμο. Ο Αχιλλέας ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «μπιρμπιλογαργαλιάρης»….!!!!! Ο Αγαμέμνονας σκέφτηκε πολύ σοφά…
Είπε μέσα του: « Σε τούτο το πόλεμο θα βγω νικητής μόνο αν πάρω με το μέρος μου την ελίτ της αδελφότητας των τηλέ-τοιούτων …

Ο πόλεμος ήταν αμφίρροπος, οι απώλειες και για τις δυο πλευρές ήταν εξαιρετικά σοβαρές! Στο βωμό της επικράτησης, αδερφές και παλικάρια σφαχτήκαν σαν τα κριάρια!!!

Τα σημαντικότερα γεγονότα του πολέμου αυτού καθώς και την πορεία του δεν μπορώ να τα αναφέρω εδώ για κάποιους πρακτικούς λόγους:

α) Είμαι πολύ μικρός για να συναγωνιστώ τα πρακτορεία ειδήσεων.
β) Δεν έχω τις γνώσεις για να κάνω στρατηγικές αναλύσεις των τακτικών μάχης των αντιμαχόμενων πλευρών …
γ) Ντρέπομαι
δ) Δεν έχει δ…

Μπορώ όμως να αναφέρω το τέλος του πολέμου….

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας( κολητάρι του Μενελάτσιου) σκαρφίστηκε ένα κόλπο….Έφτιαξε τον «Θούριο Ίππο», ένα ξύλινο πράμα που έμοιαζε με άλογο! Ήταν το δώρο της ομάδας Αγαμέμνονα προς την ομάδα του Πρίαμου….Να σας περιγράψω λίγο το αλογάκι αυτό….

1) Το κεφάλι του ήταν ένα κανονικό κεφάλι «γαϊδουρινής υπάρξεως» μόνο που αντί για μακριά αυτιά του είχαν βάλει τα γνωστά δορυφορικά πιάτα ώστε να μεταδοθεί live και σε real time το μεγάλο ντου από την κοιλιά του ξύλινου ζώου….

2) Το πουλί του αλόγου είχε αντικατασταθεί από τη μυστική σκάλα από την οποία θα έβγαιναν οι εισβολείς….


Τα υπόλοιπα τα ξέρετε…..

Επικράτησε μπαχαλοκατάσταση και τελικά το ματς έκλεισε με νίκη της ομάδας του Ω.Ι.Μ.Ε (Ωραιόσκατοι Ικέτες Μέσων Ενημέρωσης)

Τελικά ο Μενελάτσιος πήρε πίσω έστω και με το ζόρι την Νίτσα Ελενίτσα στην τηλε-οικογενειακή τους εστία και αυτοί έζησαν καλά και εμείς….χεστήκαμε!!!!

Σημείωση: Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις της ελληνικής επικαιρότητας του 2010 είναι απόλυτα φυσιολογικές….Άλλωστε αυτό επεδίωκα!!!!! Επίσης για τις τυχόν προφητικές προβλέψεις μου στο τέλος της αφήγησης βάζω χέρια, πόδια στη φωτιά ότι θα βγουν αληθινές……!!! Εδώ θα είμαστε!!


Κεφάλαιο Βουυ
Το παρακάτω άσμα το αφιερώνω σε καθεμιά Ελένη που θέλει να μοιάσει στη Νίτσα Ελενίτσα και σε καθένα παλικαράκι που θέλει να μοιάσει στο Μενελάτσιο ….


Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Μόνο για λίγο», το γράψανε και το εκτελέσανε στο στούντιο τα πολυαγαπημένα μου «Ενδελέχεια»…

Άμα προλάβεις και καταλάβεις, τι ψάχνεις στη ζωή
ποτέ σου μην το πεις
γιατί θα σε κοιτάνε και όλοι θα γελάνε

Άμα πετύχει και κατά τύχη στο λούκι εσύ δε μπεις
τότε μην απορείς
αν σε κοιτούν λοξά τους, δεξιά κι αριστερά τους

Και τώρα ρώτησέ με στο ρυθμό
Μόνο για λίγο, θα λευτερωθώ

Αν κατορθώσεις και διορθώσεις την παλιομηχανή
στην πέφτουν οι παλιοί
και τότε μη θυμώσεις, αν στα λεφτά ενδώσεις

Αν καταφέρεις και διαφέρεις, τους μάγους θ' αμολήσουν
Να 'ρθουν για να σε πείσουν
Και 'σύ μην απορήσεις, αν τελικά τσακίσεις

Γιώργος Λυριστής