Χορεύοντας με τα Άκρα



Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Προεκλογικά, τα δύο μεγάλα κόμματα, άκουγαν τις λέξεις ΛΑΟΣ και Καρατζαφέρης, και μόνο που δεν έφτυναν στον κόρφο τους. Ειδικά η Ν.Δ. με ένταση φώναζε δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα. Λίγους μήνες μετά, βλέπεις τον ΛΑΟΣ να στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές, ειδικά στον τομέα της οικονομίς, και το ΠΑΣΟΚ να μην αρνείται αυτή τη στήριξη. Μάλιστα, πρόσφατα, από την πλευρά της Ν.Δ., ο πρώην Υφυπουργός κος Μπεκίρης μίλησε για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ.
Από πολιτικός των άκρων, λαϊκιστής και ακροδεξιός, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει μετατραπεί σε μπαλαντέρ ασφαλείας. Μάλιστα, η στάση του, στις περισσότερες δημοσκοπήσεις φαίνεται να εκτιμάτε από την Ελληνικό λαό.
Τι έγινε όμως ξαφνικά; Ο ΛΑΟΣ έπαψε να ..........
είναι άκρο ή ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. βρίσκουν έναν σύμμαχο στον τομέα της οικονομίας, και συγχωρούν τις αμαρτίες του;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΛΑΟΣ και ο κύριος Καρατζαφέρης, παρόλο που φορούν το κοστούμι του σοβαρού, δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξεγελάσουν και να αποποιηθούν την τακτική του λαϊκισμού και την επένδυση στον Εθνικισμό και στην ξενοφοβία. Τα άκρα δεν είναι ποτέ σταθεροί παρτενέρ σε μία άσκηση διακυβέρνησης, ειδικά σήμερα σε μία κοινωνία που συντηρητικοποιείται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, όποιος αναζητεί συναινέσεις στην οικονομία, θερίζει θύελλες στο ζήτημα της μετανάστευσης και της ιθαγένειας.
Τελικά, πόσο κοστίζει αυτός ο χορός με τα άκρα;