Οι ιδιοκτήτες γάτων είναι πιο μορφωμένοι από τους ιδιοκτήτες σκύλων!


Πες μου το κατοικίδιό σου, να σου πώς ποιος είσαι! Οι άνθρωποι που έχουν γάτες στο σπίτι τους, έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο σε σχέση με όσους έχουν σκύλο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, υπό την καθηγήτρια επιδημιολογίας Τζέην Μάρεϊ, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, σε έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό “Veterinary Record” του Βρετανικού Κτηνιατρικού Συλλόγου, διαπίστωσαν ότι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίου έχουν γάτα παρά σκύλο. Αποδίδουν το γεγονός αυτό μάλλον στο ότι οι πιο μορφωμένοι –και κατά τεκμήριο- πιο απασχολημένοι άνθρωποι τείνουν να εργάζονται περισσότερες ώρες, με συνέπεια να διαλέγουν ένα κατοικίδιο ζώο, το οποίο ταιριάζει καλύτερα στο στιλ ζωής τους. Αντίθετα με τους σκύλους, οι γάτες δεν απαιτούν κάθε λίγο και λιγάκι βόλτες στη γειτονιά, ούτε γκρινιάζουν όταν δεν έχουν ανθρώπινη παρέα!

«Οι γάτες χρειάζονται λιγότερο χρόνο κάθε μέρα σε σχέση με ένα σκύλο, έτσι είναι πιο δημοφιλείς στα μορφωμένα άτομα που δουλεύουν μέχρι αργά και τρώνε πολύ χρόνο σε ........
μετακινήσεις», σύμφωνα με την Μάρεϊ. Οι απόφοιτοι πανεπιστημίου είναι 1,36 φορές πιθανότερο να έχουν γάτα αντί για ......
σκύλο. Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, οι ιδιοκτήτες γάτων είναι μάλλον…ιδιοκτήτριες, αφού τείνουν να είναι γυναίκες μιας κάποιας ηλικίας.

Και λίγα στατιστικά για τη Βρετανία: η απογραφή κατοικιδίων (2007) έδειξε ότι στη χώρα ζουν 10,3 εκατ. «σπιτικές» γάτες και 10,5 εκατ. «σπιτικοί» σκύλοι (χώρια τα αδέσποτα), δηλαδή οι σκύλοι υπερτερούν ελαφρά. Το 26% των νοικοκυριών έχουν γάτα και το 31% σκύλο. Τα νοικοκυριά με κήπο έχουν περισσότερα κατοικίδια σε σχέση με όσα δεν έχουν κήπο. Τα παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών έχουν περισσότερες γάτες ως κατοικίδιο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Όσο μεγαλώνει το μέγεθος του νοικοκυριού (και του κήπου!), τόσο αυξάνεται η πιθανότητα το νοικοκυριό να έχει σκύλο. Οι σκύλοι είναι πιθανότερο να ζουν σε αγροτικό ή ημιαστικό νοικοκυριό και λιγότερο πιθανό να ζουν σε ένα σπίτι που έχει γάτες και παιδιά μικρότερα των δέκα ετών.