Ανίκανοι εισηγητές

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Αυτοί που παρεπιδημούν και (υποτίθεται ότι) εργάζονται στο Υπουργείο των Οικονομικών δίνουν την εντύπωση με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα που κατά καιρούς παίρνουν (συνήθως) σε βάρος των φορολογουμένων ότι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Πριν από καιρό επί υπουργίας του σοφολογιότατου κ. Παπαθανασίου επέβαλαν έκτακτη εισφορά, παράνομη και αντισυνταγματική όπως χαρακτηρίστηκε με δικαστικές αποφάσεις ακόμα και σε εισοδήματα που ήταν προαιρετικά δηλωτέα, δηλαδή δεν υπήρχε υποχρέωση για την δήλωσή τους. Μέτρο κατάφορα και πέρα για πέρα άδικο.

Τώρα οι ίδιοι (?) «σοφοί» με την εισήγηση των μέτρων για τις αποδείξεις αγορών έχουν τρελάνει τον κόσμο με την συνεπικουρία των άλλων «φωστήρων» που πληρώνονται από τα κανάλια για να μπερδεύουν όσους κρέμονται από τα ......
χείλια τους και ακούνε τις (συνήθεις) αρλούμπες τους.

Έτσι λοιπόν ενώ τα βενζινάδικα δεν επιτρέπεται από τον νόμο να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης για τα καύσιμα, φέρονται από τους μαρκουτσοφόρους «ρεπόρτερς» να αρνούνται παράνομα την έκδοσή τους.

Ενώ δεν αναγνωρίζονται τα πραγματικά έξοδα των νοικοκυριών όπως αυτά των ΔΕΚΟ, θέλουν όλοι εμείς να γίνουμε αμέτι- μουχαμέτι πελάτες σε γιατρούς, δικηγόρους και υδραυλικούς έτσι για πλάκα, για να σωθεί το κράτος.

Από την άλλη ποινικοποιούν την μη καταβολή δαπανών σε όσους δεν ξοδεύουν, επιβάλλοντας λέει (άκουσον - άκουσον) πρόστιμο 10% στο φόρο.

Από πού ως πού ρε φίλε το να μη ξοδεύω συνιστά παραβατική συμπεριφορά ή αξιόποινη πράξη?? Πάτε να μας τρελάνετε ομαδικά?

Δηλαδή η κάθε ξεφτίλα των άσχετων που αποφασίζουν θα πρέπει να καταλήγει στα δικαστήρια λες και αυτά δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν?

Εκτιμώ ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις που τα δικαστήρια κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές αποφάσεις δημοσίων λειτουργών, να επιβάλλεται ποινή σε αυτούς που τις παίρνουν και ανάλογα να είναι από χρηματικό πρόστιμο μεγάλης αξίας, μέχρι την απομάκρυνσή τους από την εργασία τους χωρίς αποζημίωση ή από οποιοδήποτε κυβερνητικό πόστο.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά τουλάχιστον να βάζουν το μυαλό τους (αν έχουν) να δουλεύει πριν ανακοινώσουν οποιοδήποτε μέτρο.