Πρωτοβουλία για ένα δήμο από φορείς της Κισάμου

Γράφει ο Γιάννης Κάκανος
Ο Νομός Χανίων σήμερα με τον χάρτη του Καποδίστρια

Κάθε μέρα κάνουμε περισσότερους φίλους με την πρόταση μας στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» για να γίνουν πέντε ισχυροί δήμοι στο νομό, ένας στην κάθε πρώην επαρχία, με αντίστοιχη καθιέρωση για όλες τις επαρχίες της χώρας όπου, ο «Καποδίστριας» από την 1η Ιανουαρίου 1999 τις κατάργησε ως μονάδες διοικητικής διαίρεσης της χώρας. Από τότε, λοιπόν, διαφωνήσαμε και με άρθρα μας στον τοπικό και συνδικαλιστικό Τύπο, ζητούσαμε επαναφορά του θεσμού των επαρχιών με ισχυρούς δήμους και αντί για κοινότητες δημοτικά γραφεία προεκτάσεις τους σε διάφορες κωμοπόλεις. Το άρθρο αναρτήθηκε πρόσφατα στο ..........
site μας, στην κατηγορία «κοινωνικά» και διαβάστηκε από πάρα πολλούς αναγνώστες.

Τα " Χανιώτικα νέα " γράφουν:

“Πρωτοβουλία για την προώθηση του αιτήματος δημιουργίας ενός Δήμου στα όρια της πρώην επαρχίας Κισάμου, στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, αναλαμβάνουν φορείς και πολίτες της περιοχής που χθες το βράδυ πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Καστέλι.

Οι φορείς και οι πολίτες συμφώνησαν αργά χθες το βράδυ στην συγκρότηση επιτροπής που θα προωθήσει το αίτημα για δημιουργία ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα όρια της πρώην επαρχίας Κισάμου.

Η επιτροπή αυτή θα έχει επαφές με φορείς της αυτοδιοίκησης, συλλόγους και άλλους φορείς των πέντε δήμων (Κίσαμος, Ιναχώριο, Μήθυμνα, Κολυμπάρι, Βουκολιές).

Τη συνάντηση προκάλεσαν με κοινή τους πρωτοβουλία το Σωματείο Λογιστών Κισάμου, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων της περιοχής, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων δωματίων και Τουριστικών Καταλυμάτων Κισάμου, ο Σύλλογος Προβολής Κισάμου “Η Γραμβούσα”, ο Σύλογος Πύργου, ο Σύλλογος Νεολαίας Κισάμου”.

Με το καλό ν’ αρχίσουν τις συγκεντρώσεις και άλλοι φορείς σε όλους τους νομούς της χώρας, ώστε να τιμήσουμε ξανά τις επαρχίες μας, διεκδικώντας τα…χαμένα όρια τους.