ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΥΘΑΡΟΣ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ


«Την άρση του καθεστώτος κοινοτικής επιτήρησης για την ελληνική οικονομία ζήτησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ), συνοδεύοντας την εισήγησή της με πολλούς επαίνους αλλά και με τις γνωστές συστάσεις για τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η οποία εισηγήθηκε τον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος και για τη Γερμανία και τη Μάλτα, η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα με βιώσιμο τρόπο κάτω από το 3% του ΑΕΠ...
Ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισε όμως ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, αλλά και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα ο "υψηλός κίνδυνος" που συνδέεται με τη δημογραφική γήρανση... Για το δημόσιο χρέος επισημαίνεται ότι η μείωσή του δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς με βάση τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» «Επιτροπή δικαιώνει τις......... μεγάλες προσπάθειες που έγιναν στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", τόνισε σε γραπτή δήλωσή του από το Παρίσι, όπου συμμετέχει στην υπουργική σύνοδο του ΟΟΣΑ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, το επόμενο βήμα είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών το 2010, ώστε να λυθεί οριστικά το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. "Γι' αυτό απαιτείται η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία...» http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=1654&theme=Printer

Αυτοί είναι οι Ταλιμπάν του Νεοφιλελευθερισμού της Ε.Ε. που τότε έκαναν πως δεν ήξεραν, ενώ τώρα που ξεμπροστιάστηκε ο δεξιός ακραία νεοφιλελεύθερος ρόλος τους υπέρ της ΝΔ και στο βάθος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μας ζητάνε και και τα ρέστα γιατί τους έπεσε το φύλλο συκής. Έτσι για να μην ξεχνάμε τις εναέριες βόλτες του κατώτερου για τη θέση του στην Ε.Ε. Μπαρόζο με το ελικόπτερο που ίπτατο πάνω από την καμμένη Αττική γη, με τον απελθόντα πρωθυπουργό το 2007 μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, και να του δίνεται το χρυσό κλειδί της Πόλης των Αθηνών από το δήμαρχο Αθηναίων Κακλαμάνη, που του αναγνώριζε ρόλο σωτήρα (για να ξαναβγεί το κόμμα του και να φτάσουμε στην απόλυτη καταστροφή φευ) και που με την ανείπωτη ανεπάρκεια του αφήνει τώρα τους Αγγλοσάξωνες κερδοσκόπους να κάνουν επιθέσεις εναντίον μας και της Ε.Ε, τη στιγμή κατά την οποία έπρεπε να πάρει από τότε αυστηρά μέτρα και όχι να κολακεύει τους ομοϊδέατες του Έλληνες κυβερνώντες για να μην εκτεθεί σε κίνδυνο από τότε η ενότητα και το κραταιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως γίνεται τώρα!!!.

Βγαίνει η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ που απευθύνεται σε κλειστή συνεδρίαση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και δηλώνει κατονομάζοντας τα ότι είναι έξι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βάλουν κατά της χώρας μας και του ευρώ και είναι Αγγλοσαξωνικά (Βρετανικά και Αμερικανικά) ενώ τονίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να έχει συμβουλευτικό ρόλο.. Το ότι μας το προτείνει το Δ.Ν.Τ. και η Ρωσία να το κάνουμε και να μη λυθεί εντός της Ε.Ε., που δεν τη συμφέρει να υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι γιατί και στην Αρκούδα συμφέρει να παίξει το δικό της παιχνίδι, και μάλιστα με στόχευση την Ελλάδα για να κάνει φθηνότερα τις δουλειές της εδώ. Ενώ αργά αλλά σταθερά επιχειρεί να κάνει άλωση του Αγίου Όρους όχι μόνο για θρησκευτικούς αλλά και γεωστρατηγικούς λόγους, εξ ου και οι συχνότατες επισκέψεις του Ρώσου προέδρου και πρωθυπουργού Πούτιν, που φαίνεται ότι ξύπνησε μέσα του μετά από χρόνια αθεϊας σε βαθμό «στραγγαλισμού το θρησκευτικό συναίσθημα του εσχάτως.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και το χαρακτηριστικό όνομα P.I.G.S. (Γουρούνια) με το οποίο έχουν ονομάσει οι Αγγλοσάξωνες τις Μεσογειακές χώρες της Ε.Ε. από τα ακρωνύμια τους (Portugal, Italy, Greece, Spain) και δείχνει συγκεκριμένες διαθέσεις ώστε να μην κρατούν ούτε τα προσχήματα απέναντι τους, δημιουργεί συγκεκριμένους συνειρμούς και στο εσωτερικό των χωρών που είναι στόχος των Αγγλοσαξώνων κερδοσκόπων. Αυτός είναι ο λόγος που έκανε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο να αναθέσει στις μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας να ερευνήσουν κατά πόσον «πίσω από τις επιθέσεις των επενδυτών και την επιθετικότητα μερικών αγγλοσαξονικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται μόνο οι δυνάμεις της αγοράς και τα προβλήματα της ισπανικής οικονομίας ή κάτι παραπάνω» , ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Υποδομών της Ισπανίας Χοσέ Μπλάνκο δηλώνει ότι: « Η Ισπανία είναι το θύμα μιας διεθνούς συνωμοσίας με στόχο την καταστροφή του οικονομικού της κύρους και στη συνέχεια του ευρώ... Τίποτα από αυτά που συμβαίνουν, συμπεριλαμβανομένων των καταστροφολογικών κύριων άρθρων ορισμένων ξένων εφημερίδων, δεν είναι τυχαίο. Τουναντίον, όλα υπηρετούν τα συμφέροντα ορισμένων ατόμων.»

Και το ερώτημα που παραμένει τελικά είναι γιατί η ανένδοτη σήμερα Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έδειξε την ίδια σημερινή της αποφασιστικότητα τη στιγμή που ήξερε τα πάντα για όλους;. Γιατί τα στοιχεία δεν τα μαγείρεψε μόνο η Ελλάδα, αλλά ακολούθησε το παράδειγμα της Γερμανίας του Δ΄ Ράϊχ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, και της Ισπανίας;. Ποιός ο ρόλος των μεγαλοεπιτρόπων της που τελικά υποσκάπτουν τη δομή της με τις πράξεις και παραλείψεις τους;. Λες και είναι πρόθυμοι ότισπέρνοντας ανέμους, θα θερίσουν κοινωνικές θύελλες. Αυτό επεδίωκαν τελικά;.