Η Ε.Ε. δεν είναι ο εχθρός


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Αλήθεια, αν ήσασταν εσείς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι γνώμη θα σχηματίζατε για την Ελλάδα; Τι γνώμη θα σχηματίζατε για μία χώρα που κάνει απογραφές, πλασματικές αυξήσεις του ΑΕΠ και δίνει επί χρόνια λανθασμένα στοιχεία; Νομίζω πως θα ήσασταν πιο σκληροί απέναντι στην Ελλάδα.
Όλη αυτή η ρητορική και η υστερία περί κατοχής, υποδούλωσης και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, δεν βοηθάει κανέναν. Η Ε.Ε. δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρός, αλλά ως σύμμαχος. Αν απλώς ρίξουμε την ευθύνη στην κακιά «νεοφιλελεύθερη» Ε.Ε. που θέλει να βλάψει την Ελλάδα, θα δείξουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε πάρει το μάθημα μας, θα δείξουμε ότι δεν έχουμε καταλάβει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, και πάνω από όλα οι ολίγιστες Κυβερνήσεις που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή την ιλαρή κατάσταση.
Δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε και το δικό μας αυτισμό, να αντιμετωπίζουμε την Ε.Ε. ως μία χαζή, φράγκικη, χοντρή αγελάδα, την οποία πάντα θα ..........
ξεγελάμε και θα παίρνουμε τους Κοινοτικούς πόρους. Δεν είναι κατοχικοί οι πόροι; Μόνο η επιτήρηση είναι;
Το μόνο που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο είναι η συνειδητοποίηση του αδιεξόδου, αν πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες, ας αφήσουμε τις παγκόσμιες συνομωσίες και την στοχοποίηση της Ψωροκώσταινας και ας ψάξουμε λίγο τους υπευθύνους της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών. Οι διευθύνεις των ενόχων δεν είναι στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, αλλά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.