Γερμανικές ευθύνες

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Όταν ο περιβόητος κ. Χριστοφοράκος μοίραζε τα εκατομμύρια στα κόμματα, σίγουρα δεν τα μοίραζε για την ψυχή της μάνας του, αλλά κάποια συμφέροντα εξυπηρετούσε, συμφέροντα της εταιρίας στην οποία ήταν στέλεχος, της SIEMENS, που σε αντάλλαγμα έπαιρνε «δουλειές» από το Ελληνικό Δημόσιο, με όφελος υπερπολλαπλάσιο των όσων εκατομμυρίων μοίραζε.

Τα ποσά αυτά που έπρεπε να πληρώσει το Ε.Δ. σε αντίκρισμα των ποσών που ενθυλάκωναν τα κόμματα, επιβάρυναν τον κρατικό κορβανά, το εξωτερικό χρέος της χώρας, σε όφελος της SIEMENS, που ως γνωστόν είναι γερμανική εταιρία.

Άρα τα χρήματα του Ε.Δ. όδευαν προς την Γερμανία, τη χώρα που σήμερα έχει ξεσπαθώσει ανελέητα σε βάρος της Ελλάδας, που οι ...........
πολίτες της θέλουν σε ποσοστό 55% να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό πελάτη για τις γερμανικές εξαγωγές.

Σίγουρα μερίδιο ευθύνης για την οικονομική δυσπραγία της χώρας μας αναλογεί και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. που δέχονταν τα στοιχεία των υπηρεσιών της Ελλάδας, σίγουρα μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στην ίδια τη Γερμανία που εθελοτυφλούσε.

Το θέμα είναι να υπολογισθεί και το ποσοστό της ευθύνης.

Άλλωστε ο θυμόσοφος λαός τόχει προβλέψει και αυτό:

«Εγώ στραβώνω και πουλώ, εσύ βλέπε κι αγόραζε».