Το Τραγούδι της ημέρας: Birthday Party

Την καλημέρα μας με ένα τραγούδι από τον Simple Man Radio

Birthday Party
Θυμάμαι στη δεκαετία του 80 θα ερχόταν μια ξαδέλφη από την Αυστραλία στην Ελλάδα και της είχα ζητήσει να μου φέρει μερικούς δίσκους από Αυστραλέζικες Rock μπάντες. Μέσα λοιπόν σε αυτά υπήρχε και ένας δίσκος των Birthday Party. Προερχόμενος από Classic Rock ακούσματα στην αρχή με άφησε εντελώς αδιάφορο μέχρι σε σημείο να δηλώσω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν να παίζουν μουσική. Στη συνέχεια όχι απλώς άλλαξα γνώμη αλλά ο δίσκος αυτός έγινε και ένας από τους αγαπημένους μου.
Το συγκρότημα λοιπόν των Birthday Party είναι από τη Μελβούρνη και δημιουργήθηκε το 1977 από τον μεγάλο και γνωστό Nick Cave τον Mick Harvey και τον Rowland S.Howard, που από τότε που έγινε μέλος τους ο ήχος την μπάντας άλλαξε ολοκληρωτικά.
Το στυλ τους ένα τεράστιο κράμα από Rock, Punk, Rockabilly, Psychedelic και πολλά στοιχεία από αυτό που αργότερα τα ονόμασαν Gothic Rock.
Επιτυχία δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαν μεγάλη, απλά έγιναν αρκετά γνωστοί και απέκτησαν ένα φανατικό κοινό που στη συνεχεία ακολούθησε τον Nick Cave. Το 1980 μετακόμισαν στο Λονδίνο και το 1982 στο Βερολίνο. Πολλά από τα διασημότερα σημερινά συγκροτήματα δηλώνουν τους Birthday Party σαν την βασική τους επιρροή. Από το δίσκο του 1982 με τον τίτλο “Junkyard” θα ακούσουμε δυο τραγούδια το “She's Hit” και το “Several Sins”.