Γερμανικές ευθύνες (2)

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Σε προηγούμενο σχόλιό μου που αναρτήθηκε στο καφενείο (Εδώ) αναφέρθηκα σε Γερμανικές ευθύνες για την επίθεση που δέχεται η οικονομία της χώρας το τελευταίο διάστημα.

Η άποψή μου στηρίζεται στο γεγονός ότι από τη στιγμή που συμμετέχουμε στη Ανώνυμη Εταιρία που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση και που σ αυτήν την πλειοψηφία των μετοχών την έχει η Γερμανία, λόγω οικονομικού μεγέθους, θα έπρεπε να έχουν φροντίσει ώστε να υπάρχουν μηχανισμοί που να ελέγχουν την ποιότητα και την ορθότητα των οικονομικών στοιχείων που τους υποβάλλει κάθε κράτος και να μη φθάνουμε στο σημείο μετά από χρόνια και αφού η πληγή έχει κακοφορμίσει να δηλώνουν όλοι έκπληκτοι και να πέφτουν από τα σύννεφα. Το κακό έχει προχωρήσει, οι υπεύθυνοι έχουν κρυφτεί στα καβούκια τους, και καλείται ο κάθε εργαζόμενος να στερηθεί άλλος λίγο άλλος πολύ για να πληρωθούν τα σπασμένα.

Για τη SIEMENS επιμένω ότι τα λαδώματα που πλήρωνε σε πολιτικούς και κόμματα είχαν αντίκρισμα τεράστια ποσά είτε σε αγορά ενός αναποτελεσματικού C4I που ακόμα ψάχνονται αν μπορεί να λειτουργήσει, είτε σε τεράστιες προμήθειες του ΟΤΕ από υλικά που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν και σαπίζουν ή .....
.σκουριάζουν σε μάντρες-αποθήκες του οργανισμού, είτε σε ιατρικά μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων που χρόνια τώρα απαξιώνονται αχρησιμοποίητα στα υπόγεια των κρατικών νοσοκομείων, και άλλα που σίγουρα δεν γνωρίζω. Από όλη αυτή τη δραστηριότητα των κρατικών προμηθειών σίγουρα τόσο η
SIEMENS όσο και το Γερμανικό κράτος ωφελήθηκαν πολύ περισσότερο από τα λαδώματα που προσέφεραν.

Συμφωνώ ότι μας οφείλονται από την Γερμανία τεράστια πόσά για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα δάνεια της κατοχής, αλλά γι αυτά ας απαντήσουν οι πολιτικοί μας που δεν έχουν τα «τέτοια» να τα ζητήσουν.

Γι αυτό λέω ότι και η Γερμανία και η ΕΚΤ και η Κομισιόν έχουν μερίδιο ευθύνης για όσα γίνονται και θα γίνουν. Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα αύριο έχουν σειρά και άλλες χώρες.

Σίγουρα η μεγάλη ευθύνη αναλογεί στη χώρα μας και στους πολιτικούς μας που μας έπεισαν να τους ψηφίσουμε για το καλό μας γιατί αυτοί ήξεραν καλύτερα καθότι καθηγητές (τρομάρα τους).

Περιμένω όμως να δω την εξέλιξη σε όσα είπε η Γαλλίδας Υπουργός των Οικονομικών Christine Lagarde, που σε κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση, κατήγγειλε ότι έξι χρηματοοικονομικά ιδρύματα προέβησαν σε κερδοσκοπικές κινήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι και τα έξι ιδρύματα είναι αγγλοσαξονικής προέλευσης και έχουν εντοπιστεί.

Τώρα για τον αναγνώστη που πρώτος σχολίασε την άποψή μου, ίσως θα πρέπει να μάθει να διαβάζει και να βγάζει σωστά συμπεράσματα, αλλά από ότι κατάλαβα από τη φρασεολογία του άλλα διαβάζει, άλλα καταλαβαίνει και μάλλον δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί του, ας τον χαίρονται οι δικοί του που μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του, αν γνωρίζουν το όνομά του.

Δημήτρης Κακογιάννης