Επί του ..Χρηματιστηρίου: Συνέχεια της αντίδρασης αλλά και σκεπτικισμός(+1,54%)

Επιμελείται ο Anti-Trader

Συνέχισε και σήμερα την αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά το ΧΑ.Κινούμενο ανοδικά από την αρχή έκλεισε στις 1957,39 με άνοδο 1,54%.Πάντως και σήμερα είχαμε μικρο ογκο, στοιχείο που παρά τη θετική διάθεση, δείχνει τον προβληματισμό της αγοράς.Εν όψει ανακοινώσεων αποτελεσμάτων και με το βλέμμα στραμμένο στα spreads και τους επικείμενους δανεισμούς, μπορούμε να πουμε πως παρά την ανοδική αντίδραση, παραμένουμε σε κατάσταση αναμονής.
Προσωπικά προσπαθώντας να διαβάσω όλη την εικόνα της κατάστασης όπως διαμορφώνεται (πράγμα αρκετά δύσκολο) και παρ'ότι η αγορά δείχνει διάθεση να κινηθεί ανοδικά, παραμένω σκεπτικός, μιας και η χρήση των εργαλείων των παραγώγων και στις 2 αγορές(χρηματιστήριο και ομόλογα), απο τους πολύ μεγάλους παίκτες μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.Αυτό μάλιστα φαίνεται να ......
είναι και το πιο συμφέρον σενάριο για τους μεγάλους οίκους, που μάλλον θα προτιμήσουν το σίγουρο κέρδος από το μεγάλο επιτόκιο δανεισμού.Μακάρι να πέφτω έξω.Ειλικρινά το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.
Στα της συνεδρίασης, και πάλι οδήγησαν οι τράπεζες με ηγέτες ΕΤΕ και ΑΛΦΑ ενω στάση κάνουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, και ΟΠΑΠ.Επιμένω πως κάτι γίνεται στον ΟΤΕ και θα το μάθουμε τελευταίοι.
ΕΤΕ 14,61(4,36%) ΑΛΦΑ 7,01(4,32%) ΕΥΡΩΒ 5,86(2,81%) ΜΑΡΦΒ 1,93(6,63%) ΕΕΕΚ 17,30(1,82%).....