Οι αποδείξεις και η ... κλαψούρα των Ελλήνων!

Γράφει ο Μολεμού

Πριν από λίγο άκουγα στο ραδιόφωνο τις πιο πρόσφατες γερμανικές ειδήσεις και αναφέρθηκαν στην Ελλάδα. Με αφομή την επίσκεψη του Παπακωνσταντίνου στην Ευρώπη και με ιδιαίτερη "συμπάθεια" και "αγάπη" προς τους Έλληνες, οι συντάκτες των ειδήσεων του μεγάλου αυτού κρατικού ραδιοσταθμού, έβαλαν πολύ φαρμάκι και ειρωνεία στο περιεχόμενό τους. Τι δεν μας είπαν:
Ότι δεν κόβονται αποδείξεις και δεν αποδίδεται το νόμιμα παρακρατηθέν ΦΠΑ στα δημόσια ταμεία. Ότι άλλα πληρώνουμε και άλλα αναγράφονται στις αποδείξεις, αν τελικά κοπούν.
Ότι κάθε Έλληνας προτιμά να μην του γίνεται κανένας φορολογικός έλεγχος και γιαυτό δεν πληρώνει "κανείς" φόρους.
Ότι οι Έλληνες είναι καλομαθημένοι να τους πληρώνει η Ευρώπη και να ζουν με περισσότερα από όσα κερδίζουν.
Ότι... ότι... ότι... τελικά είμαστε βάρος στην ευρωπαϊκή οικονομία και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να φτιάξουμε τα οικονομικά μας και να μειώσουμε το τεράστιο χρέος, αν θέλουμε να είμαστε μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους. Είπαν τόσα πολλά, που καιρό είχα να ακούσω τόσο πολύ προσβλητικά λόγια για την πατρίδα μας.
Δε συμμερίζομαι τις απόψεις των ............
δημοσιογράφων, τουλάχιστον σε αυτή την υπερβολή. Δικαιολογώ όμως τον καθένα που αναρωτιέται: Τι θέλουν, τέλος πάντων, οι Έλληνες; Βαριούνται να μαζέψουν αποδείξεις, για να μη γίνουν "υπάλληλοι" του κράτους (μεγάλη κουταμάρα). Δεν παίρνουν αποδείξεις από ορισμένους άλλους επαγγελματίες, για να μην τους θίξουν το μυστικό των εσόδων τους (αυτό κι αν είναι κουφό).

Τελικά δεν τους φτάνει το αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία, γιατί είναι λίγο (300.000 ευρώ είναι λίγα!!!). Αναλογίστηκε κανείς πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύει, ένας μικρομεσαίος (περί αυτών πρόκειται στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι πλούσιοι θα βρουν τον τρόπο να τα μεταβιβάσουν στα παιδιά τους) για να αποταμιεύσει 300.000 Ευρώ και να μεταβιβάσει αυτή την περιουσία στα παιδιά του;
Αν υποθέσουμε ότι κάθε μήνα θα αποταμιεύει 600 με 800 ευρώ (περισσότερα είναι λιγουλάκι δύσκολο στην ακριβή χώρα που λέγεται Ελλάδα) μας κάνουν 8.000 το χρόνο, δηλαδή 50 χρόνια. Ποιος δουλεύει 50 χρόνια; Εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες οι δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν μόλις "ζεσταθεί" η καρέκλα τους και πάρουν το ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο. Αν βγαίνουν ευκολότερα τόσα πολλά λεφτά, είμαι έτοιμος να ζητήσω ζυγγνώμη για τους "χαζούς" υπολογισμούς που έκανα.

Kapistri