Απρόοπτα

Γράφει ο Τάσος Κάβουρας

Στις 3 και μισή τη νύκτα χθες είχα ένα από τα πλέον απρόοπτα που μπορεί να σου συμβούν.

Βρισκόμουν στον Εθνικό δρόμο Κόρινθος – Καλαμάτα ταξιδεύοντας με την κόρη μου για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Ξαφνικά ένα περιπλανώμενο κοπάδι με 260 πρόβατα διέσχιζε κάθετα τον Εθνικό δρόμο στην περιοχή της Ασέας. Ένας ενιαίος συμπαγής όγκος τον οποίο αντιλαμβάνεσαι ξαφνικά μπροστά σου και έχεις ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου να προστατευτείς.

Οι κινήσεις κλασσικές. Φρένο, σταθερή πορεία για να μην βρεθείς στη γράνα και ψυχραιμία. Το τελικό κτύπημα ήταν το ελάχιστο δυνατό, εκτιμήθηκε η ταχύτητα στα 20 με 30 χιλιόμετρα την ώρα. Η ακινητοποίηση του οχήματος έγινε πάνω στο οδόστρωμα και επί της πορείας του, πλήρη προστασία και από τις ζώνες ασφαλείας. Οι .........
αερόσακοι δεν λειτούργησαν λόγω της μικρής ταχύτητας πρόσκρουσης (δεν κτύπησαν οι αισθητήρες).

Τα μόνα θύματα, πέντε πρόβατα που κατέληξαν.

Γράφω το κείμενο για προβληματισμό για τον καθένα μας.

1) Δίπλα γίνονται έργα της νέας Εθνικής οδού και τα αυτοκίνητα των εργοταξίων περνούν μέσα στον υπάρχοντα Εθνικό δρόμο με αποτέλεσμα να αφήνουν χώμα στο οδόστρωμα και να το καθιστούν άκρως ολισθηρό και επικίνδυνο. Δεν έχω δει προειδοποιητικές πινακίδες, ούτε να σκουπίζεται η εθνική οδός. Η υπολειτουργία των εργοταξίων λόγω των εορτών και οι βροχές που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες είχαν καθαρίσει τον δρόμο. Δεν είχε γλίτσα και το ABS του αυτοκινήτου μου λειτούργησε κανονικά.

2) Το απρόοπτο εμπόδιο του όποιου περιπλανώμενου κοπαδιού, το οποίο όπως διευκρινίστηκε από τον βοσκό ο οποίος ανέμελα κοιμόταν σπίτι του, έφυγε από την στάνη και ανεξέλεγκτα εκινείτο μέσα στη νύκτα και στο σκοτάδι. Οι μεγάλες ταχύτητες είναι άκρως επικίνδυνες.

3) Η Τροχαία της Τρίπολης, ήταν άψογη και τους ευχαριστώ. Έφτασαν ακριβώς σε 15 λεπτά, όσο είναι η απόσταση Τρίπολης – Ασέας, ελευθέρωσαν πλήρως το δρόμο, ενδιαφέρθηκαν για την συνέχεια του ταξιδιού της κόρης μου, έψαξαν και βρήκαν τον ιδιοκτήτη του κοπαδιού για να μην υπάρξει και δεύτερο όμοιο περιστατικό, τόνισαν για το δικό μου ατύχημα την προτεραιότητα των μη τραυματισμών (και όχι οι ζημιές), και στη συνέχεια ενήργησαν τα όποια άλλα τυπικά του περιστατικού.