Η….¨ Πασιονάρια¨ της Ριγήλης


Γράφει ο Λυσίας

Βαριά της έκατσε η ήττα….
Δεν μπορεί να την χωνέψει, ούτε με σοδίτσα. Η μουσίτσα.
Και συνεχώς το δείχνει. Δεν μπορεί να το κρύψει, με τίποτα….
Το πώς μιλάει, για τον Σαμαρά, δεν λέγεται. Ούτε και ο…Καρατζαφέρεις δεν του σούρνει τόσα του Αντώνη…
Δικαίωμά της είναι, το να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει την ήττα της.
Αυτό όμως, που δεν είναι δικαίωμά της, είναι να υπονομεύει την παράταξη, με τρόπο τόσο ακραίο και αντιδεοντολογικό, όπως το κάνει.
Δεν της φταίει ούτε ο Σαμαράς, ούτε η Ν.Δ., που ο λαός δεν την ήθελε. Εάν επιτέλους δεν μπορεί να το ξεπεράσει, ας βρει κάπου, λίγα ψήγματα αξιοπρέπεια και ας αποχωρήσει από το κόμμα.
Εάν ούτε και αυτό μπορεί, τότε ας καθίσει φρόνιμα και ας αφήσει την παράταξη να ξαναβρεί τον εαυτό της. Μετά από το κακό που της έκανε η διακυβέρνηση Καραμανλή, με κείνη συμπρωταγωνίστρια, στο θέατρο εκείνο του παραλόγου, που στήσανε σε βάρος της χώρας.
Εάν τίποτα απ’όλα δεν μπορεί, η ….......
αναστατωμένη μας ¨ πασιονάρια¨ , τότε οφείλει ο Σαμαράς, να πράξει τα δέοντα. Δεν μπορεί αυτή να είναι τροχοπέδη. Όταν στον αγώνα, ένας παίχτης δεν τραβάει, ο προπονητής τον αποβάλει από τον αγωνιστικό χώρο.
Αυτό είχε κάνει και ο Καραμανλής όταν ανέλαβε. Μόλις του κουνήθηκαν ο Μάνος, ο Σουφλιάς, ο Ανδριανόπουλος, τους πέταξε από το…¨γήπεδο¨.
Δεν μπορεί, να προκαλεί, μ’αυτόν τον τρόπο, η κυρία και ο αρχηγός της Ν.Δ. να τα ανέχεται αυτά….
Εκείνος ο .…¨επαναστάτης¨ Γιακουμάτος, που μετάνιωσε που δεν έριξε τον Καραμανλή, όπως είπε, δεν μπορεί να την μαζέψει λίγο; Κι αυτός και οι άλλοι που την στήριξαν; Γιατί κάποια στιγμή και η υπομονή του Σαμαρά, θα εξαντληθεί…..