Οι …ησυχούληδες της Πάτρας

Γράφει ο Μαγια

Ανίατη …ασθένεια η οσφυοκαμψία του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας.

Και διαχρονική η επιβεβαίωση της παροιμιώδους ρήσης γνωστού υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στα τέλη της 10ετίας του ΄90, περί «ήσυχων και καλών παιδιών», που δεν ενοχλούν, που νοιώθουν μια …συστολή με τους εκάστοτε, ανεξαρτήτως κυβερνητικού χρώματος, εξουσιαστές.

Αυτή την περίοδο η Αχαία «συμπιέζεται» και αυτοί …χτενίζονται. Ούτε καν καρναβαλίζονται. Αλλωστε το καρναβάλι προυποθέτει ζωντανούς, κεφάτους χαρακτήρες, οι οποίοι δεν σιωπούν όταν:

- Μειώνονται οι δημόσιες επενδύσεις, στη Δυτ, Ελλάδα, κατά 25%

- Ματαιώνονται, οι εργασίες κατασκευής του νέου, σύγχρονου σιδηροδρόμου, στο τμήμα Αιγίου-Πάτρας και οι .......
.δημοπρατήσεις της γ΄φάσης του νέου λιμένα και του κόμβου της σύνδεσής του με την περιμετρική

- Καρκινοβατούν τα έργα του Πείρου-Παράπειρου και του Διακονιάρη

- «Αφρικανοποιείται» το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, εξ αιτίας της «τσουβαλοποίησης» των κλινικών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μετά το οξύτατο κτιριακό πρόβλημα που ανιμετωπίζει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο

- Παραμένουν έπεα πτερόεντα οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για τα έργα της αλήστου μνήμης «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006».

- Επικρατεί επενδυτική άπνοια και απουσιάζει το όραμα

Ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα …της οσφυοκαμψίας ανήκει στον δήμαρχο Πατρέων Α. Φούρα, όταν σε μια αποστροφή της προσφώνησής του προς τον Δημ Αβραμόπουλο, κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Πάτρα, με την ιδιότητα του υπουργού υγείας, είχε πεί το αμίμητο: «Θέλω κ. υπουργέ, να γίνω ένας καλός μαθητής σας»…

Και όντως έγινε. Μαθητής του ΤΙΠΟΤΑ…