Γαλάζια πελατειακά έργα στον καταβαραθρωμένο ΟΑΕΕ

Γράφει ο Μαγια

Ηλθε, αμείφθηκε παχυλά, αλλά ακόμη δεν απήλθε ο γαλάζιος διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Κων. Παπαθανασίου. Αφού επί των ημερών του συνεχίσθηκε η καταβαράθρωση του δύσμοιρου Ταμείου (αυθεντικός εκφραστής της αλογοσκούφειας σχολής, γαρ), τη μετεκλογική περίοδο της γαλάζιας θητείας του:

- Προσλαμβάνει με νεοδημοκρατικά-ρουσφετολογικά κριτήρια δεκάδες γιατρούς ανά την Ελλάδα,

- Τακτοποιεί «ημετέρους», διώκοντας ευσυνείδητους υπαλλήλους.

Χαρακτηριστική περίπτωση, η εκδικητική απομάκρυνση προισταμένης του ΟΑΕΕ στην Πάτρα, μετά την επίμονη άρνησή της να κάνει τα στραβά μάτια ώστε, κάποιοι αρεστοί, στο περιβάλλον του διοικητή (συμπεριλαμβάνεται και ένα πράσινης απόχρωσης συνδικαλιστικό βαρίδι), υπάλληλοι να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης (να λουφάρουν κατά το κοινώς λεγόμενο), καταστρατηγώντας ακόμη και το ωράριο εργασίας, και αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Οι παιδικές ασθένειες της …........
ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, περίπου 3,5 μήνες μετά τις εκλογές, δίνουν το δικαίωμα στο γαλάζιο σύστημα να δρα ανενόχλητο, στα δικά του …αξιοκρατικά πρότυπα, ερήμην της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια, ο κ. Παπαθανασίου και οι λοιποί επίλεκτοι της προηγούμενης κυβέρνησης, στις διοικήσεις των Ταμείων, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα (επώδυνα για τους ασφαλισμένους) έργα και τις (μαύρες κι άραχλες, επίσης για τους ασφαλισμένους) μέρες τους;