Σέρνονται και …μηρυκάζουν

Γράφει ο Μαγια

Η χώρα εν μέσω ψύχους, μπλόκων και αβεβαιότητας εισήλθε στις επόμενες 100 μέρες της διακυβέρνησης του Πασοκ, αλλά η «ηλεκτρονική» στελέχωση της κυβερνητικού οχήματος εξακολουθεί να …σέρνεται. Αρκετοί εκ των επιλέκτων του προηγούμενου συστήματος, που παραμένουν στις θέσεις τους, συνεχίζουν να λειτουργούν και να εφαρμόζουν τα δικά τους πολιτικά και αξιακά πρότυπα, ως σα να κυβερνά η ΝΔ. Αυτό αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση, την οποία συμμερίζονται ακόμη και υπουργοί του Πασοκ.

Που ακούστηκε, 3,5 μήνες μετά τις εκλογές να μην έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των γενικών γραμματέων, των προέδρων οργανισμών, ούτε καν των συμβούλων των υπουργών.

Βέβαια οι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή πανεπιστημιακοί και «ηρακληδείς» του ΓΑΠ, κ. Παμπούκης και Πανάρετος, επικαλούνται τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων.

Πρόβλημά τους.

Ας είχαν φροντίσει να είναι πιο αποτελεσματικοί στο έργο που τους ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, ώστε, τουλάχιστον, να είχαν αποτραπεί οι αρρυθμίες και όχι μόνο στη λειτουργία της κυβερνητικής μηχανής, σε μια περίοδο, μάλιστα, που θα έπρεπε να δείχνει συμπαγής, καλοδουλεμένη και ενθουσιώδης.