Το αίσχος που δημιούργησε ο Θεόδωρος


Γράφει ο Λυσίας

Τρεις και πλέον μήνες, χρειάστηκε να περάσουν, για να πάρει επιτέλους, κάποια μέτρα, για την ΕΡΤ, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος…
Τέλος πάντων. Με το γνωμικό, πως ¨ η καλή δουλειά, αργεί να γίνει ¨ ας το δεχτούμε και αυτό…. Κι ας του προσάψουμε ένα : ¨ Κάλιο αργά παρά ποτέ ¨ ….
Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε. Και μπράβο.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο κύριος Γερουλάνος, είναι να απαγορεύσει ρητώς, να γίνεται εκτός ΕΡΤ, η οποιαδήποτε τεχνική επεξεργασία. Τα μοντάζ του Γ’ ορόφου του Ραδιομεγάρου, κάθονται και σκονίζονται (με τους μοντέρ να….ξεσκονίζονται ) και όλο το υλικό για μοντάζ δίνεται σε ιδιώτες, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών. Ενώ γράφονται και πλασματικές ώρες εργασίας….
Ακόμα και σκηνοθέτες των Ειδήσεων, έχουν νοικιάσει χώρους στην Αγία Παρασκευή, έχουν βάλει μέσα δυο μονταζιέρες και παίρνουν έξω και αυτά ακόμα τα θέματα των ειδήσεων. Μονοπλάνα, στα οποία αφαιρούνε την εκκίνηση της μηχανής και την ουρά. Χρεώνοντας τρεις, πέντε και επτά ώρες μοντάζ.
Το ίδιο με τα φορητά συνεργεία. Αλλά και με τα στούντιο. Κάθονται όλοι και οι δουλειές, τα απλά και τα στοιχειώδη πράγματα, φεύγουν έξω. Για να ........εισπράττει ο καθένας, το κάτι τις του. Και αυτός που βλέπει και δεν μιλάει, αλλά και αυτός που παίρνει τη δουλειά και κονομάει….
Αυτή την τεράστια οικονομική ( και ηθική γαμώτο) αιμορραγία, αν μπορέσεις να μαζέψεις Υπουργέ, τελείωσε. Ελέγχεις μεγάλο μέρος του ¨ παιχνιδιού ¨.
Αποκεφάλισε και αυτή την ντροπή των κάποιων ασυνειδήτων.
Αυτό το αίσχος, που το καλλιέργησε, ο Θεόδωρος.