Ερωτευμένος με τις "πολεοδομικές αρμοδιότητες" του πρώην Υπουργείου Αιγαίου ο κ. Σηφουνάκης ?

Γράφει ένας αναγνώστης μας

Πως είναι δυνατόν και ενώ η κυβέρνηση διαμυνήει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να νοικοκυρέψει την Δημόσια Διοίκηση, η Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που ενσωματώθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών Μεταφορών και Ενέργειας, κυρίως λόγω των άγονων γραμμών, να "κρατάει" και όλες τις πολεοδομκές αρμοδιότητες? Πολεοδομικές αρμοδιότητες που αφορούν αποκλειστικά και μόνον τα ιδιαιτέρως ευαίσθητα από άποψης δόμησης νησιά του Αιγαίου και κυρίως τους πολύπαθους παραδοσιακούς οικισμούς τους.
Είναι δυνατόν η αρμοδιότητα σύνταξης και εφαρμογής Πολεοδομικών διαταγμάτων, η θέσπιση ειδικών όρων δόμησης, ο έλεγχος της νόμιμης και παράνομης δόμησης κ.λ.π., στα Κυκλαδονήσια να ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών-Υποδομών-Ενέργειας !!! που καμία σχέση δεν έχει με το αντικείμενο. Ή μήπως έχει σχέση λόγω του κ. Σηφουνάκη ?
Και να μην ανήκουν αυτές οι αρμοδιότητες στο καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, που εν πάσει πάσει περιπτώση και την υποδομή και την εμπειρία διαθέτει γιά να τις ασκήσει.
Γνωρίζουν άραγε οι "αρμόδιοι εποπτεύοντες" το κυβερνητικό έργο, ότι υπάρχουν διάπαρτα στα νησιά του Αιγαίου γραφεία του καταργηθέντος Υπουργείου Αιγαίου, τα γνωστά γραφεία Σ.Χ.Ο.Π., τα οποία ποτέ δεν λειτούργησαν όπως ............
προέβλεπε ο οργανισμός λειτουργίας τους και συνεχίζουν να υπολειτουρργούν από το 2002 χωρίς επαρκή στελέχωση και συγκεκριμένες αρμοδιότηττες. Αφού οι αρμοδιότητές τους ουδέποτε ξεκαθαρίσθηκαν, από τον αρχικό εμπευστή και ιδρυτή τους κ Σηφουνάκη τότε πανίσχυρο Υπουργό Αιγαίου. Με αποτέλεσμα οκτώ χρόνια τώρα να ταλαιπωρείται ο κοσμάκης καθώς οι αρμοδιότητές τους συμπίπτουν - επικαλύπτονται και συγχέονται με αυτές των Πολεοδομιών, με τις οποίες στην ουσία λειτουργούν παράλληλα. Και να μαίνεται έτσι ο γνωστός στο Ελληνικό Δημόσιο "πόλεμος" μεταξύ αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών, με μόνιμα θύματα τους απλούς πολίτες.
Γνωρίζουν οι "αρμόδιοι' ότι η μοναδική προσφορά των κατά τόπους γραφείων της Γραμματείας Αιγαίου, είναι η άνευ ουσίας κατασπατάληση χωρίς αντίκρισμα του Δημοσίου χρήματος σε πάγια λειτουργικά έξοδα (υπάλληλοι, νοίκια, τηλέφωνα, συντήρηση κ.λ.π.) ?
Από όλα αυτά προκύπτει ότι οι πολεοδομικές αρμοδιότητες του πρώην Υπουργείου και νυν Γραμματείας Αιγαίου είναι ιδιαίτερα ελκυστικές στον κ. Σηφουνάκη. ο οποίος φρόντισε με ζήλο, οι αρμοδιότητες αυτές να τον ακολουθήσουν στο άσχετο με το αντικείμενο Υφυπουργείο που προίσταται.
Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν σε μελλοντικό πιθανό κυβερνητικό ανασχηματισμό, οι πολεοδομικές αρμοδιότητες να ακολουθήσουν τον κ. Σηφουνάκη στο Υπουργείο Υγείας ας πούμε,
Γιατί άραγε οι αρμοδιότητες αυτές να είναι τόσο ελκυστικές ?

Ενας τακτικός αναγνώστης