Εισαγγελική παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ανακριτή της Siemens


Εισαγγελική παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens απηύθυνε προς την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος ο οποίος διενήργησε σχετική προκαταρκτική έρευνα.

Ο κ. Κανελλόπουλος ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δικαστικού λειτουργού για δύο αδικήματα και συγκεκριμένα για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος(πλημμέλημα).

Το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας αφορά στο ότι ο κ. Ζαγοριανός δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του βασικού εμπλεκόμενου στην υπόθεση της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου για την ...........
υπόθεση του C4I και υη παράβαση καθήκοντος στο ότι δεν χορήγησε, ως όφειλε, αντίγραφα της δικογραφίας στους κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Φώτης Μακρής θα εισηγηθεί στον πρόεδρο της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να λάβει απόφαση για τη διενέργεια της ανάκρισης σε βάρος του δικαστή από εφέτη ανακριτή.