Φορομπηχτική ομοιοπαθητική για τον φοροδιαφεύγοντα καρκινικό όγκο!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Είθισται η τελευταία εβδομάδα εκάστου έτους να είναι κόμβος περισυλλογής. Ο απολογισμός των κοινωνικά και οικονομικά πεπραγμένων, ο βαθμός της προσωπικής συμμετοχής στην διαμόρφωσή τους και η εξαντλητική επιχείρηση πρόγνωσης τού άδηλου μέλλοντος στην βάση των δεδομένων του παρελθόντος. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία από την ζύμωση της οποίας υποτίθεται πως το άτομο εξέρχεται ωριμότερο. Στην αντίθετη περίπτωση πνίγεται στα δυσεπίλυτα προβλήματά του καθώς συνειδητοποιεί οριστικά ότι τα όνειρά του έχουν καεί. Σαν μια πολύστροφη μηχανή που δούλευε στο κόκκινο τα χιλιόμετρά της δίχως ποτέ να φθάσει στον προορισμό της. Και το τραγικότερο. Δίχως το δικαίωμα στην απόλαυση του ταξιδιού ούτε στιγμή. Κρατιόταν δέσμια της αγωνιώδους προσπάθειας ν’ αγγίξει τον τερματικό σταθμό.. Αυτή η σύγχρονη μηχανή είναι που διέψευσε τραγικά τον Γιώργο Σεφέρη.

Πρόκειται για την νεοφιλελεύθερη μηχανή που κινεί πιεστικά τον σύγχρονο άνθρωπο στην απόκτηση αγαθών. Που θα τον καταξίωναν κοινωνικά. Που θα τον ανέσυραν από τον σωρό. Που θα τον έστεφαν επιτυχημένο. Στην λογική της ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος το απολύτως τίποτα. Η προελαύνουσα αυτή καπιταλιστική επιδίωξη εξαναγκάζει σε άτακτη οπισθοχώρηση όλες τις μονάδες της κοινής λογικής που θέλει την συγκεκριμένη μηχανή ενεργοβόρα και που για την δούλεψή της κατασπαταλείται πολύτιμος φυσικός πλούτος. Λεπτομέρειες.. Παρωχημένη .............
ιδεοληψία. Ο κόσμος ο σημερινός δεν στηρίζεται σε Σπάρτακους απλώς γιατί τυπικά δούλοι δεν υπάρχουν, υποστηρίζουν εν αντιθέσει οι μύστες του νεοφιλελευθερισμού.. Τότε γιατί οι προβολείς των εορταστικών ημερών αφήνουν πίσω τους τεράστιες σκιές κοινωνικών διαμαρτυριών.. Γιατί εφέτος στα γιορτινά οικογενειακά τραπέζια η κατήφεια πικραίνει το ψωμί.. Γιατί η έλευση του Θεανθρώπου δεν άμβλυνε ούτε μία από τις οξείες ρωγμές των προσώπων που συναισθάνονται το σήμερα να είναι αυτοτελές. Σαν τηλεοπτικό επεισόδιο.. Το αύριο αν υπάρξει θα είναι κάτι άλλο στο οποίο ενδέχεται να μην συμμετάσχει. Να γιατί. Η ζοφερή πραγματικότητα των τραπεζιτών υπερβαίνει τις θεϊκές του δυνάμεις.

Παρέπεμψε έτσι την θεραπεία τους στον ίδιο τον άνθρωπο Έλληνα. Κι αυτός τι έπραξε; Ακούγοντας μετά προσοχής τους πολιτικούς του μέντορες κατέφυγε στην πλέον ανώδυνη λύση. Εξέλεξε εκείνον τον φορέα που του υπόσχετο ανώδυνες απαντήσεις στην βάση της πολιτικής ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ! Νεοφιλελεύθερη φορολογική φαρμακοληψία για τον νεοφιλελεύθερο καρκινικό όγκο. Εκεί όπου η χρεία φωτογράφιζε νυστέρι για την σήψη και μόνον για να σηματοδοτηθεί η χρονιά ως καλή. Ωστόσο μας το εύχομαι, αλλά δίχως να έχω την ισχύ μετουσίωσης της ευχής μου σε πράξη..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr