Γενοκτονία στη Γάζα και Νέο-Οριανταλισμός


Γράφει ο Καδήρ Αϊκούτ

"η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι ανώτερη συγκρινόμενη με όλους τους μη ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς". Ο οριενταλισμός επιβάλλει την ευρωκεντρική και δυτικοκεντρική αντίληψη και δικαιολογεί τον διαμοιρασμό και την εκμετάλλευση του κόσμου από την Δύση και το παγκόσμιο σύστημά της. Αντιπροσωπευτικός είναι ο αφορισμός του Χέγκελ: "Η παγκόσμια ιστορία ταξιδεύει από την Ανατολή στη Δύση˙ για την Ευρώπη είναι το οριστικό τέλος της ιστορίας και για την Ασία η αρχή της", όπως ενδεικτική είναι η ανάλυση του Μαρξ για τον "ασιατικό τρόπο παραγωγής"

Εδώ και χρόνια στην Παλαιστίνη υπάρχει γενοκτονία εναντίον των Μουσουλμάνων όπως πριν χρόνια υπήρξε και στην Βοσνία και στο Κόσσοβο, όπως ακόμα και σήμερα γίνεται κατά των Μουσουλμάνων του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Ποια είναι όμως στην πραγματικότητα η σημασία αυτής της θρησκευτικής (εθνό) κάθαρσης; Επιβεβαιώνεται ο όρος σύγκρουση πολιτισμών όπως διατύπωσε ο Huntington ή κάποιος προσπαθεί να μας δείξει ότι ήδη υπάρχει αυτή η σύγκρουση πολιτισμών; Ή μήπως με την πιο βάρβαρη μορφή του ο νέο- οριανταλισμός προσπαθεί να τεθεί σε λειτουργία;


Ναι οριανταλισμός, διότι η Ευρώπη δεν θέλει Μουσουλμάνους ούτε στο Ευρωπαϊκό έδαφος αλλά ούτε στα ιερά εδάφη όπως Παλαιστίνη και παρόμοιες περιοχές, και συμπεριφέρεται απέναντι στον ντόπιο πληθυσμό εκείνων των περιοχών ως εκ των προτέρων εισβολείς! Συνήθως οι Ευρώπη για να ............
νομιμοποιήσουν αυτήν την συμπεριφορά τους βρίσκουν την δικαιολογία ότι προσπαθούν να εκδημοκρατίσουν αυτούς τους λαούς και να τους φέρουν στην κατάσταση που είναι σήμερα και οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ. Για αυτό το λόγω επειδή υποστηρίζουν ότι θέλουν να εκδημοκρατίσουν τους λαούς αυτούς κάποιος επιτέλους πρέπει να βγει και να πει προς τους Δυτικούς ότι Μουσουλμάνοι που όπως νομίζουν και οι δυτικοί δεν αλλάζουν και θα είναι μέχρι το τέλος βάρβαροι. Άρα τι δουλειά έχουν οι δυτικοί στα εδάφη αυτά;



Νομίζω πως αν δούμε το πρόβλημα της Παλαιστίνης σήμερα μόνο από την πολιτική ή νομική άποψη είναι πολύ δύσκολο κάποιος να αναλύσει το θέμα και να διατυπώσει λύσεις. Κανένας δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα χωρίς να πάρει υπόψη την ιστορία της περιοχής, την κοινωνία και την ανθρωπολογία.



Οι Εβραίοι έχουν αναθέσει τον Shlomo Avineri που είναι ένας Εβραίος μαρξιστής επιστήμονας. Ο Avineri υποστηρίζει τα εξής: Υποστηρίζει πως η κατάσταση σήμερα της περιοχής οφείλετε στον νέο-δεσποτισμό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και στην μιλιταριστική στάση των Αράβων ηγετών. Και με βάση την παραπάνω άποψη του λέει πως το Ισραήλ προσπαθεί να ωθήσει τους Παλαιστινίους να γίνουν πιο μοντέρνοι. Χρησιμοποιεί δηλαδή ως πρόσχημα/ δικαιολογία της γενοκτονίας την απελευθέρωση των Παλαιστινίων από οθωμανισμό και μιλιταρισμό.



Ακόμα και ο Bryan S. Turner υποστηρίζει τις παραπάνω απόψεις του Avineri. Μας παρουσιάζουν δηλαδή την γενοκτονία, τον ιμπεριαλισμό ως μοντερνοποίηση. Σύμφωνα με αυτούς τους δύο δυτικούς επιστήμονες η μοντερνοποίηση περιλαμβάνει την μετατροπή της αγροτικής τάξης σε εργατική- δουλική τάξη όσον αφορά τους Μουσουλμάνους της περιοχής, και την εκμετάλλευση τους από τους Εβραίους ως δούλους ώστε να εξελιχθεί το Εβραϊκό κράτος περισσότερο.



Επίσης ακόμα και ο B. Shaicovitch σε ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Great Middle East υποστηρίζει ότι το Ισραήλ δικαιούται να εκμεταλλεύεται και όπου είναι αναγκαίο να σκοτώνει τους Παλαιστινίους ( γενοκτονία) ώστε να αναπτύσσει την οικονομία, την δημοκρατία όχι μόνο για τους Εβραίους αλλά και τους Μουσουλμανικούς λαούς της περιοχής. Σύμφωνα με τον Shaicovitch η Εβραϊκή κατοχή των Μουσουλμανικών εδαφών γίνεται για το λόγο της μοντερνοποίησης και εκδημοκρατισμού των βάρβαρων Παλαιστινίων. Ακόμα υποστηρίζει ότι οι Εβραίοι πέτυχαν να σπάσουν τις στενές σχέσεις που είχαν οι Παλαιστίνιοι με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες της περιοχής.



Άρα ως συμπέρασμα εγώ μπορούσα να πω πως η σημερινή γενοκτονία των Εβραίων κατά των Μουσουλμάνων γίνεται για να πληρώσουν οι Μουσουλμάνοι την αξία αυτής της μοντερνοποίησης. Κάθε μέρα για να ικανοποιούνται τα γούστα των Εβραίων σκοτώνονται γυναίκες, παιδιά και μωρά. Για να γίνω πιο ρεαλιστικός και να το εξετάσω λίγο και από την ιστορική πλευρά θα μπορούσα να πω πως σήμερα και οι Εβραίοι κάνουν το ίδιο που έκαναν το 1492 οι Ευρωπαίοι απέναντι στους Μουσουλμάνους και στους Εβραίους ώστε να υπάρχουν μόνο Χριστιανοί στην Ευρώπη και όχι Μουσουλμάνοι και Εβραίοι.

Τελικά θα έλεγα ότι σήμερα οι ενέργειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ αλλά των υπόλοιπων δυτικών δυνάμεων αποσκοπούν στο ίδιο ακριβώς πράγμα. Στο να σκοτώσουν και να καθαρίσουν όλους τους Μουσουλμάνους του κόσμου και να υπάρχουν μόνο Εβραίοι και Χριστιανοί πλέον στη Γη. Για αιώνες μετά, εξερευνήσεις, εγκαταστάσεις αποίκων, κατακτήσεις, γενοκτονίες λαών και πολιτισμών και ανελέητη εκμετάλλευση θα αλλάξουν την όψη του κόσμου. Εγώ τουλάχιστον αυτό μπορώ να βγάλω ως συμπέρασμα.



Τελειώνοντας το άρθρο μου θα πω αυτό που έλεγα πάντα < Οι Δυτικοί ερευνητές, στρατιώτες, πράκτορες, επιστήμονες, τραγουδιστές και ήρθαν στην Ανατολή, μελέτησαν την Ανατολή, επεξεργάστηκαν, τροποποίησαν και κατέστρεψαν τα ήθη, έθιμα και νόρμες συμπεριφοράς των λαών της Ανατολής. Με άρθρα, βιβλία, εικόνες, ταινίες, ντοκιμαντέρ δημιούργησαν μια μη- ρεαλιστική εικόνα για την Ανατολή και τους λαούς της Ανατολής

του Καδήρ Αϊκούτ

Β’ έτος Νομικής ΔΠΘ