ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ


ΗΜΙΑΙΜΟΣ


Το απροσδόκητο είναι πάντα ευχάριστο αν είναι από κει που δεν το περιμένεις. Έτσι μείναμε θετικά έκπληκτοι όταν λάβαμε ευχετήρια κάρτα από την Οργάνωση Greek Animal Welfare Fund , που γιορτάζει φέτος τα 50χρονα της , και είναι η Βρετανική Οργάνωση που φροντίζει για τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, χρηματοδοτεί δράσεις και έχει ξεκινήσει διεθνές μποϋκοτάζ εναντίον της Ελλάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Στον απολογισμό μαθαίνουμε ότι 5.000 μαθητές από την Ελλάδα ενδιαφέρονται και μετέχουν σε φιλοζωικά προγράμματα, ξεκίνησε τον Νοέμβριο πρόγραμμα για την προστασία των βαρελόσκυλων της Ικαρίας, σκυλιά που χρησιμοποιούνται σαν εργαλεία, αντί για φράκτες, για να περιορίζουν τα πρόβατα σε συγκεκριμένα σημεία. Αναγκασμένα να ζουν δεμένα σε ένα μέτρο αλυσίδα, έχοντας σα σπίτι παλιά σκουριασμένα βαρέλια, αυτά τα σκυλιά ζουν σε ερημωμένους δρόμους βλέποντας πολύ σπάνια κάποιον άνθρωπο. Τα βαρέλια δεν προσφέρουν καμία προστασία από τα στοιχεία της φύσης, αφού το καλοκαίρι .............
μετατρέπονται σε κανονικούς φούρνους ενώ το χειμώνα σε ψυγεία. Έχουν μονίμως βρώμικο νερό στη διάθεσή τους και ακατάλληλη τροφή, συνήθως ξερό ψωμί και μπαγιάτικα κόκαλα. Είναι όλα πολύ νεαρά ζώα, τα οποία λαχταρούν την ανθρώπινη παρουσία. Και οι φήμες λένε ότι κανένα δεν επιβιώνει πέραν του ενός έτους.

Η GAWF ευχαριστεί όλους εκείνους που υποστηρίζουν και δείχνουν ενδιαφέρον για το έργο της – και συνεπώς και πάρα πολλούς Έλληνες- για την βοήθεια τους κατά το 2009, ενώ στέλνει και μια πολύ χαριτωμένη ευχετήρια κάρτα για τις γιορτές.

Εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να ευχαριτήσουμε το Ελληνικό Καφενείο που πάντα προβάλλει τις φιλοζωϊκές πρσπάθειες και δραστηριότητες, όπως επίσης και όλα τα μπλογκ και ιστοσελίδες ή portals που πάντα ευγενικά κάνουν τις αναρτήσεις μας. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΨΕ – ΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΑΛΕΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

Αποσπάσματα από την επιστολή: « During the year we ran a very successful competition for schools in Greece and attracted over 5000 entries from students interested in animal welfare. In November this year we launched a new campaign to save the barrel dogs of Ikaria. These unfortunate dogs are used in place of cattle grids and fences to restrict the movement of farm animals... Thank you for all of your support and for your interest in our campaigns during 2009. Please find attached a card from all of us here at GAWF (and some of the dogs you have helped!) wishing you a very happy festive season.»

Και εδώ είναι ο χάρτης με τα φιλοζωϊκά Σωματεία ανά την Ελλάδα που επιχορηγούνται από την Greek Animal Welfare Fund http://www.gawf.org.uk/index.php?page=grants