Ομογενής μας καταδικάστηκε για βιασμούς 11 γυναικών στην Αυστραλία

Τις περισσότερες φορές οι ομογενείς μας μας κάνου υπερήφανους, υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες που ......
Χρηματική αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων καλείται να καταβάλλει σε πέντε γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση ένας Έλληνας ομογενής στην Αυστραλία.
Πρόκειται για τον 44χρονο Γιάννη Ξυδιά, κάτοικο Μελβούρνης, που καταδικάστηκε πριν από λίγους μήνες σε 28 χρόνια κάθειρξη για συρροή βιασμών που τον συγκαταλέγουν ανάμεσα στους χρότερους στην ιστορία της Αυστραλίας.

Η δικαστίνα Μέριλιν Γουόρεν που εκδίκασε την υπόθεση, είπε πως όσα χρήματα και αν καταβάλει, δεν πρόκειται να αποζημιωθούν τα θύματά του για τον φόνο και τον εξευτελισμό που υπέστησαν. "Ο δράστης υποβάθμιζε και εξευτέλιζε τα θύματά του πριν τα βιάσει, σαν να ήταν κούκλες από κουρέλια", είπε η δικαστίνα.

Ο Ξυδιάς είχε κατηγορήσει στο δικαστήριο τα θύματά του για τους βιασμούς, λέγοντας ότι "ήταν μεθυσμένες". Ομολόγησε, ωστόσο, την ενοχή του σε 86 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, 25 για βιασμούς και 61 για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 11 γυναικών την περίοδο 1991-2006. Όπως .................
υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο, ο δράστης νάρκωνε τα θύματά του, πιθανότατα με το ναρκωτικό Rohypol, στη συνέχεια τα βίαζε και μάλιστα βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς, οι οποίοι καταγράφηκαν σε 17 βίντεο που κατέσχεσε η αστυνομία.

Τα θύματά του, ηλικίας 19 έως 39 ετών, ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι είχαν υπνωτιστεί και ο βιασμός τους είχε βιντεοσκοπηθεί. Τέσσερα από τα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί............