Θα μας περάσει κι η Ρουμανία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων; Ναι!

Γράφει ο Daemon

την όγδοη θέση, μεταξύ των χωρών της κεντρικής Ευρώπης, κατατάσσεται η Ρουμανία στη λίστα των πιο ελκυστικών επενδυτικών προορισμών για την επέκταση των αλυσίδων λιανεμπορίου, το 2010, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας “Financiarul”, το οποίο δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών Richard Ellis (CBRE). Εξάλλου, τονίζεται πως η Ρουμανία ανήκει στην κατηγορία επενδυτικού ενδιαφέροντος, στην οποία περιλαμβάνονται το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σλοβακία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τσεχία.

Από τους 220 συμμετέχοντες στην έρευνα, οι 200 απάντησαν πως σκοπεύουν να ανοίξουν νέα καταστήματα το 2010. Εβδομήντα τρεις λιανέμποροι δήλωσαν πως σχεδιάζουν τη δημιουργία τουλάχιστον δέκα νέων καταστημάτων το επόμενο έτος. Εκπρόσωποι 25 εταιριών εμφανίστηκαν βέβαιοι για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους. Σύμφωνα με την έρευνα της CBRE, οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα αποτελέσουν ελκυστικό “σημείο” ενδιαφέροντος των .........
πολυεθνικών “παικτών” του λιανεμπορίου το 2010, καθώς τουλάχιστον οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν πως η επέκταση των δραστηριοτήτων τους θα αφορά τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Δηλαδή τι “θα μας περάσουν”; Μας πέρασαν ήδη…

Τα Πράγματα