Ευκαιρία μοναδική..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Στην φενάκη μιας αυτό-φθοροποιού επιχείρησης για την απόδειξη του ιστορικά αυταπόδεικτου έπεσε χρόνια τώρα ο Ελληνικός λαός. Πως η Μακεδονία είναι Μία και πως είναι Ελληνική. Απέναντί του μια από τις δυο αυθαίρετες κατασκευές των Βαλκανίων. Τα Σκόπια του Σόρος και οι ανά τον κόσμο επικοινωνιακοί και οικονομικοί του τυχοδιώκτες που σε αγαστή συνεργασία με Έλληνες οσφυοκάμπτες συνωμοτούν επί του μέλλοντός μας. Στο πλευρό μας δυστυχώς ελάχιστοι. Αλλά λαμπεροί. Πρωτίστως της ηθικής και δευτερευόντως της γνώσης. Ένας από αυτούς, ο Stefen Miller. Διδάκτωρ αρχαιολογίας στην ιδιότητα, αμερικανός στην εθνότητα. Πρόκειται για τον επιστήμονα που εξερράγη στην ανάγνωση της προσφάτως δημοσιευθείσας από το περιοδικό «Archeaology Magazine» θέσης, κάποιου μίσθαρνου οργάνου της δημοσιογραφίας εν ονόματι Brunwasser. Σύμφωνα με αυτή: Οι Σκοπιανοί αποτελούν τους φυσικούς Μακεδόνες απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Το δίχως άλλο η τελευταία αλκοολούχα μπόμπα των συνήθως υπόπτων εργαστηρίων παραχάραξης της Ελληνικής ιστορίας. Γι αυτό και η έκρηξη τού καθηγητή διαχύθηκε ως λάβα σαρκασμού.. «Εντάξει συναίνεσε χλευαστικά. Και σε ποια γλώσσα συνεννοούνταν μαζί του» διερωτήθηκε για να επισημάνει εμφαντικά.

«Μόνον γελοία μπορεί να χαρακτηριστεί η διεθνής εκστρατεία αλλοίωσης τετελεσμένων γεγονότων για τα οποία η ιστορία έχει αποφανθεί οριστικά. Η περιοχή της οποίας σήμερα ο πληθυσμός είναι σλαβόφωνος, ονομαζόταν Παιονία οι κάτοικοί της Παίονες και για κάποια περίοδο είχε πράγματι κατακτηθεί από τον Έλληνα πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φίλιππο. Αλλά και η Αίγυπτος όπως η Βαβυλώνα και η Περσία είχαν υποταχθεί στο μεγαλείο του Στρατηλάτη. Σήμερα όμως δεν διεκδικούν την αναβάπτισή τους στην κολυμπήθρα των Μακεδόνων!! Ούτε καν το ψελλίζουν». Κι αφού παραθέτει μια σειρά από αδιάσειστα στοιχεία των περιγραφών Στράβωνα, Θουκιδίδη και Ευριπίδη (το αρχαιοελληνικά καταγραμμένο έργο Αρχέλαος του τελευταίου, τον πρόγονο του Αλεξάνδρου αφορούσε) για την ιθαγένεια του Φιλίππου, προτάσσει μια αδιαίρετη και αναπαλλοτρίωτη αλήθεια.. «Ο Φίλιππος γράφει είχε πλειστάκις δαφνοστεφανωθεί στους Αγώνες της Ολυμπίας όπου σύμπασα η υφήλιος γνωρίζει πως αποκλειστικά σε Έλληνες επιτρεπόταν η συμμετοχή..»

Όχι. Δεν καταλήφθηκα από κάποιου τύπου Σπυρίδωνος-Άδωνη Γεωργιάδη υστερικό παραλήρημα ενός κατά κανόνα ανιστόρητου εθνικιστικού πυρετού. Ζώστηκα όμως από τα μαύρα φίδια της επιστροφής του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Ρόντου εντός της φωλιάς επώασης των αυγών τους. Το υπουργείο εξωτερικών. Και πριν δηλητηριαστούμε στα τοξικά «δήγματά» τους: Κρούω, στο βαθύ πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, στις εθνικές ευαισθησίες του Αντώνη Σαμαρά και στα αδιαμφισβήτητα πατριωτικά ανακλαστικά των μελών του ΚΚΕ, τον κώδωνα συναγερμού ως προς την δια μέσου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεθνώς, άμεση αξιοποίηση του κ. Miller. Έτσι ώστε να αποτραπεί η μειοδοτική επανάληψη των «εξευρωπαϊσθέντων» Ρεπούσιων συμπεριφορών υπό την παραλλαγή μιας Ρόντιας υπογραφής αυτή την φορά. Επειδή δεν ξέρω πως, αλλά οι των ακυβέρνητων πολιτειών κυβερνώντες μας, πεισματικά και σε χρόνο ρεκόρ επιβεβαιώνουν όλες τις αρνητικές μου προβλέψεις. Μία προς μία..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr