Κυβέρνηση: Συγκρούσεις χωρίς νόημα

Γράφει ο Daemon

Είναι λογικό μια νέα κυβέρνηση να χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα αρκετών εβδομάδων, προκειμένου να βρει αυτό που λέμε “το βηματισμό της”. Κατά τούτο, η πρεμούρα ορισμένων να κάνουν αντιπολίτευση γιατί άλλα λέει ο Παπακωνσταντίνου, άλλα ο Παπουτσής, άλλα ο Πεταλωτής κι άλλα ο Πάγκαλος, είναι σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα, που περιμένει (ακόμα) την Κυβέρνηση να βρει τον βηματισμό της.

Ωστόσο, η σημερινή σύγκρουση της κυβέρνησης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι χωρίς νόημα. Και μόνο βλάβη προκαλεί στην κυβέρνηση. Ο κ.Προβόπουλος είναι μια ανεξάρτητη αρχή και με τη στοχοποίησή του από κυβερνητικούς κύκλους, σε καμία περίπτωση δεν τον πιέζει να παραιτηθεί, αντίθετα στερεί από τον εαυτό της έναν σύμμαχο που θα μπορούσε να αποδειχθεί τουλάχιστον χρήσιμος.

Το μεσημέρι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος άφησε εντελώς..........
ακάλυπτο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με αφορμή το αν ο κ. Προβόπουλος είχε ενημερώσει τον σημερινό Πρωθυπουργό προεκλογικά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Χρειαζόταν στ’ αλήθεια κάτι τέτοιο; Πέρα του κ. Προβόπουλου, ακόμα και ο κοινοτικός επίτροπος Χοακίν Αλμούνια είχε ξεκαθαρίσει δημόσια ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Προς τι η σύγκρουση; Δικαίως ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου “μάζεψε” κατά το κοινώς λεγόμενο, την αναίτια σύγκρουση.

Ο καυγάς, όμως, είναι για το πάπλωμα. Το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται απολύτως αποφασισμένη και ομονοούσα πάνω στα συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρει, δηλαδή πάνω στη συγκεκριμένη πολιτική που θα εφαρμόσει στην οικονομία. Θα πάρει τώρα σκληρά μέτρα, και θα “ξεχάσει” την προεκλογική δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού ότι “λεφτά υπάρχουν”; Ή θα επιμείνει ότι “λεφτά υπάρχουν” και θα κάνει πιο “ήπια” την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας;

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ως τώρα δίβουλη. Κι ο χρόνος τρέχει σε βάρος της, και σε βάρος μας…-
Τα Πράγματα