Το Τραγούδι της ημέρας

Την καλημέρα μας με ένα τραγούδι από τον Simple Man Radio

Vic Chesnutt
Ο Vic Chesnutt είναι ένας καλλιτέχνης από την Αθήνα, όχι τη δικιά μας αλλά των άλλων πέρα από τον Ατλαντικό στην πολιτεία της Georgia. Είναι μια μορφή της σημερινής μουσικής βέβαια πάντα στον alternative χώρο. Η μουσική του Vic έχει ένα μοναδικό στυλ παντρεύοντας αριστουργηματικά τη Rock και τη punk με την alternative country. Από την άλλη έχοντας μελετήσει έργα πολλών μεγάλων αλλά και underground ποιητών μυήθηκε σ’ αυτήν, έτσι και στιχουργικά η δουλειά του είναι αξιοσημείωτη. Το πρώτο του τραγούδι το έγραψε στην ηλικία των πέντε ετών. Ο Vic αφού για μικρό χρονικό διάστημα έπαιξε με ένα μικρό γκρουπ της Αθήνας ξεκίνησε σόλο καριέρα παίζοντας πολύ συχνά στο 40 Watt Club εκεί που τον συνάντησε ο κατενθουσιασμένος τραγουδιστής των REM, Michael Stipe που αμέσως δέχθηκε να συνεργαστεί μαζί του και έτσι έκανε τη παραγωγή των δυο πρώτων άλμπουμ του. Δυστυχώς ο Vic είχε ένα πολύ τραγικό ραντεβού με τη μοίρα του. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα τον άφησε παράλυτο, όμως από τη στιγμή που κατάλαβε πως μπορούσε να παίζει κιθάρα όλη η ζωή του πραγματικά άλλαξε.
Τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε η τελευταία του δουλεία που την μοιράστηκε με ένα συγκρότημα από την Αθηνά τους Elf Power με το τίτλο ‘
Dark Developments’, έναν ακόμα εκπληκτικό και σπουδαίο δίσκο που σίγουρα θα πρέπει να ακούσετε. Φυσικά η κυκλοφορία του δίσκου έγινε από ανεξάρτητη εταιρεία, άλλωστε την σήμερον οι «σπουδαίες» εταιρείες πουλάνε πακετάκι πρώτα την εμφάνιση, μετά το video clip και τελευταία και καταϊδρωμένη τη μουσική, φανταστείτε λοιπόν να κυκλοφορήσουν το δίσκο ενός σωματικού σακάτη αλλά με εκπληκτικό μυαλό και πλούσιο εσωτερικό κόσμο, απλά είναι αδύνατον.Ας ακούσουμε το τραγούδι ‘Teddy Bear’ αφήνοντας τον Vic να μας μαγέψει αλλά και να μας προβληματίσει.