Τι άλλαξε τόσα χρόνια;;;

Γράφει ο Ιάσων Α.

Διαβάζω τα σχόλια στο καφενείο και απορώ . Διαβάζω τα νέα στις εφημερίδες και πάλι απορώ . Άλλοι βρίζουν το ΠΑΣΟΚ και έχουν δίκαιο , άλλοι βρίζουν την ΝΔ και έχουν δίκαιο . Το πρόβλημα το δικό μου είναι γιατί βρίζουν και οι μεν και οι δε . Πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής από το 1974 και μετά , πλην της Ενώσεως Κέντρου το 74 με τον Γ. Μαύρο είναι αυτά τα δύο κόμματα με μικρή χρονική διαφορά . Και τα δύο είναι υπεύθυνα για τα χάλια της οικονομίας , το χρέος είναι άγνωστο που έχει ανεβεί . Και τα δύο είναι υπεύθυνα για τα χάλια της παιδείας , τα σχολεία ανοίγουν τον Σεπτέμβριο με έλλειμμα σε δασκάλους και καθηγητές και καταλήψεις , η δε ύλη είναι για κλάματα . Και τα δύο είναι υπεύθυνα για τα χάλια της υγείας , φακελάκια , προμήθειες , γιατροί που μόνον γιατροί δεν είναι . Και τα δύο είναι υπεύθυνα για τα χάλια της εξωτερικής πολιτικής , ξεπουλάμε το όνομα της Μακεδονίας , δώσαμε το μισό Αιγαίο , γεμίσαμε λαθρομετανάστες , στους οποίους θα δώσουμε και την ελληνική υπηκοότητα , θα την δώσουμε σε αυτούς που ήρθαν νόμιμα . Υπάρχει κανένας λαθρομετανάστης νόμιμος ; Eίναι δε όλοι οι «σύμμαχοι» μας εναντίον μας , πως το καταφέρνουμε αυτό είναι παράξενο . Αλλά και τα δύο σε κάθε προεκλογική περίοδο μας .......
.έταζαν ότι όλα αυτά θα τα διορθώσουν αν κερδίσουν τις εκλογές . Είδατε καμιά βελτίωση ; Όμως και τα δύο κερδίζουν στις εκλογές εναλλάξ 2,5 και 3 εκατομμύρια ψήφους . Το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν στην Ελλάδα 5,5 εκατομμύρια ικανοποιημένοι πολίτες από αυτά τα δύο κόμματα , αφού τα ψηφίζουν , αλλά να βρίζουν οι μισοί τους άλλους μισούς . Τώρα δε φτάσαμε και στο άλλο περίεργο , στο κόμμα της ΝΔ να βρίζουν οι μισοί τους άλλους μισούς . Το ίδιο είχαμε και στο ΠΑΣΟΚ το 2004 . Να βγαίνει αυτός που έτρωγε τρεις φασολάδες στην κατοχή , ενώ άλλοι πέθαιναν από την πείνα και να ονομάζει τον αντίπαλο της κορούλας του Αποστάτη . Ποιός ; Ο δεύτερος να ξεχνά ότι είναι ο υπεύθυνος για την είσοδο στην χώρα μας των αλβανών . Να ξεχνά τα εκατό δις που πήρε ο Τσοβόλας φορολογώντας τους πετρελαιάδες και τους τα επέστρεψε το 90 όταν ήταν υπουργός οικονομικών με την οικουμενική κυβέρνηση , και δεν είχε λεφτά για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων . Να ξεχνά ότι έκανε δικό του κόμμα και έφυγε από την ΝΔ και επέστρεψε ποιος ξέρει πως ; Παρ’ όλ αυτά τους ψηφίζουν 5,5 με 6 εκατ. πολίτες . Ο ιδρυτής της ΝΔ κάποτε είπε ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο . Είχε άδικο ; Μόνο που το τρελοκομείο το δημιούργησαν αυτός και όλο το σινάφι του . Πως ; Κάθε μέρα το βλέπουμε ή το διαβάζουμε από γενέσεως του Ελληνικού κράτους .

Κόμμα εἶναι ὁμὰς ἀνθρώπων εἰδότων ν' ἀναγιγνώσκωσι καὶ νὰ ὀρθογραφώσιν, ἐχόντων χείρας καὶ πόδας ὑγιεῖς ἀλλὰ μισούντων πάσαν ἐργασίαν, οἵτινες ἐνούμενοι ὑπὸ ἕνα ἀρχηγὸν οἱονδήποτε ζητούσι ν' ἀναβιβάσωσιν αὐτὸν διὰ παντὸς μέσου εἰς τὴν ἕδραν τοῦ πρωθυπουργοῦ ἴνα παράσχη αὐτοὶς τὰ μέσα νὰ ζώσιν χωρὶς νὰ σκάπτωσιν . Ροΐδης .

Αλλαξε τίποτα από τότε . Μόνον ένας πέθανε σε μια καμαρούλα με ένα κρεβάτι , ήτανε πατριώτης και παλικάρι .

Ιάσων Α