Το Τραγούδι της ημέρας

Την καλημέρα μας με ένα τραγούδι από τον Simple Man Radio

Cardinology

Ο Ryan Adams είναι ένας σπουδαίος σημερινός καλλιτέχνης της alternative country και rock μουσικής. Πολλοί λενε ότι ο Ryan Adams θα είναι για τους νεώτερους ότι για εμάς ο Bob Dylan, βαριά κουβέντα βέβαια ο χρόνος είναι μαρτυριάρης, θα περιμένουμε, πάντως ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι πραγματικά πολύ καλά. Ο 35χρονος Ryan γεννήθηκε στο Τζακσονβιλ της Βόρειας Καρολίνας και από πολύ μικρό η δασκάλα μητέρα του τον ώθησε στο να διαβάζει λογοτεχνία. Στην κυριολεξία «μάσησε» βιβλία πολύ μεγάλων συγγραφέων όπως ο Edgar Allan Poe και ο Henry Miller. Ήδη στην ηλικία των οκτώ άρχισε να γράφει μικρές ιστορίες στη γραφομηχανή της γιαγιάς του. Και ενώ σιγά -σιγά έδειχνε τη κλίση του, στα δεκατέσσερα βρέθηκε στο δρόμο του η ηλεκτρική κιθάρα. Άνω τέλεια στο γράψιμο με τα μούτρα στη μουσική και πραγματικά κυριολεκτούμε, μιας και έπαιζε με δυο η με τρεις μπάντες, μέχρι που συνάντησε τους Whiskeytown, με τους οποίους κυκλοφόρησε τρεις εκπληκτικές δουλειές με κορυφαία τον δίσκο ‘Strangers Almanac’ έναν από τους κορυφαίους δίσκους της alternative country.

Από το 2000 έως το 2005 ο Ryan κυκλοφόρησε πέντε προσωπικούς δίσκους αποσπώντας εκπληκτικές κριτικές τόσο από τα media αλλά πολύ περισσότερο από τον κόσμο. Από το 2005 μέχρι σήμερα ο Ryan είναι ποτέ με τους Cardinals και πότε μόνος του. Τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε ο τελευταίος του δίσκος με τον τίτλο ‘Cardinology’ που φυσικά όπως θα φαντάζεστε μάγεψε τους πάντες.

Θα ακούσουμε το πιο Rock κομμάτι του δίσκου (τι να κάνουμε είναι μικρόβιο) που έχει τον τίτλο ‘Magick’. Α, μη το ξεχάσω, το περασμένο Απρίλιο ο Ryan Adams κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με ποίηση και μικρές ιστορίες και στις 15 του Μάη κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του, αν τα βρείτε κάπου ρίξτε τους μια μάτια