Επάγγελμα Πολιτευτής


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Μιας και πλησιάζουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, μίας περιόδου που σε γενικές γραμμές αποδείχτηκε άγονη και ανιαρή και χαρακτηρίστηκε από την απουσία ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης, ας πούμε δύο κουβέντες για τους επαγγελματίες που ζητούν την ψήφο μας, όχι για τους επαγγελματίες πολιτικούς γενικά, αλλά για μία συνιστώσα αυτής της κατηγορίας, τους επαγγελματίες πολιτευτές.
Είθισται ο όρος πολιτευτής να αποδίδεται σε όσους διεκδικούν την ψήφο μας στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, βέβαια εμείς έχουμε επεκτείνει τη χρήση του και το καθεστώς του και το έχουμε μετατρέψει σε γενικό χαρακτηριστικό, μία προσφώνηση που ακολουθεί, καταχρηστικά γιατί θα πρέπει να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους με τη συμπερίληψη του εκ νέου στα ψηφοδέλτια, τους αποτυχόντες στις εθνικές εκλογές.
Πολιτευτής λοιπόν, προσφώνηση, χαρακτηριστικό, προσδιορισμός, αλλά και πάνω από όλα επάγγελμα.
Ποιοι είναι οι επαγγελματίες πολιτευτές; Όλοι αυτοί που κόπτονται να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων αν και γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα εκλογής, ακόμη- ακόμη και αξιοπρεπούς παρουσίας.
Και όμως είναι εκεί, πιέζουν, εκλιπαρούν, εκβιάζουν, εξαντλούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.
Γιατί; Από ανιδιοτελή κίνητρα προσφοράς στο .........
κόμμα και στη χώρα; Ναι ε; τότε θα περίμεναν να τους επιστρατεύσουν ως υποψηφίους ή θα έδιναν τη μάχη από κάποιο άλλο μετερίζι, για το κόμμα ρε γαμώτο.
Γιατί όμως αυτοί επιμένουν να μπουν μπροστά;
Για τη θεσούλα, για τη Γραμματεία, τη διοικητική θέση, για την ανταπόδοση…
Μπροστά στη θέση τι είναι ο πολιτικός εγωισμός και η αξιοπρέπεια;
Κάπως έτσι μας ήρθαν οι επαγγελματίες πολιτευτές και αυξάνονται και πληθύνονται…