Προβληματισμοί!!

Το βρήκαμε στα σχόλια του καφενείου και το κάνουμε ανάρτηση.Κρίμα που είναι από ανώνυμο σχολιαστή.

>Είδα και εγώ χθές στο apps.opengov.gr την προκύρηξη των θέσεων και προχώρησα στη δεύτερη σελίδα για λεπτομέρειες. Στην αρχή με ξένισε ομολογώ η σελίδα κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στη συνέχεια όμως σκέφτηκα το εξής: οι θέσεις αυτές είναι μετακλητές που σημαίνει οτι σε περίπτωση που έχουμε αλλαγή κυβέρνησης αλλάζουν και τα πρόσωπα. Οι συγκεκριμένες θέσεις έχουν δοθεί στη εκτελεστική εξουσία ούτως ώστε να μπορεί να προωθήσει την πολιτική της. Αυτό είναι σωστό άσχετα αν εμείς τις έχουμε καταντήσει κομματικά φέουδα. Δηλαδή αν εγώ είμαι Φιλελεύθερος και έρθει σοσιαλιστική κυβέρνηση πως θα συμφωνήσω να προωθήσω μια πολιτική επανακρατικοποιήσεων για παράδειγμα. Δεχόμενος ότι έχουν ατονήσει οι ιδεολογίες ίσως θα ήταν δυνατόν να υπάρξει μονιμότητα στα συγκεκριμένα πόστα. Ποιός απο εσάς πιστεύει οτι διαθέτουμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ τέτοια πολιτική κουλτούρα; Οπότε λοιπόν είναι δύσκολο να υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια όπως στους καθηγητές ή τους εφοριακούς.
Για μένα το στοίχημα της διαφάνειας έγκειται στο να συμφωνήσουν όλοι οι συμμετέχοντες στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ! Να αναρτηθούν μετά το πέρας της διαδικασίας τα εξής:
α) όλη η αίτηση όπως κατατέθηκέ συν πλήρες βιογραφικό
β) σκαναρισμένα πτυχία και αποδεικτικά προυπηρεσίας (βεβαιώσεις και ένσημα).
Σε περίπτωση που παρέμβει η Αρχη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μπορεί να παρακαμφθεί λόγω του ότι ο συγκεκριμένος γραμματέας είναι δημόσιος λειτουργός και πληρώνεται με τα λεφτά μας! Όπως είναι αυτονόητο θα παρουσιαστεί και η ...........
σελίδα Κοινωνική και Πολιτική δραστηριότητα και θα μπορούμε όλοι μας να κρίνουμε. Ούτε αυτό είναι προσωπικό δεδομένο καθώς αποτελεί απαραίτητο συστατικό της καταλληλότητας για μία θέση αλλά και για την άσκηση της επιθυμητής απο την κυβέρνηση πολιτικής. Αντιλαμβάνεστε ότι θα δημοσιοποιηθούν και τα ονόματα και των συστηνωνοντων των υποψηφίων. Να δούμε δηλαδή ποιός συστήνει ποιόν! Επειδή οι καιροί είναι πονηροί ας εμβαθύνουμε περισσότερο και να μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος επηρεασμένοι απο πιστποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και ιδιώνυμα.
Το καλύτερο που έχει συμβεί μέχρι τώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι με το άνοιγμα της διαδικασίας συζητάμε γι'αυτό και δημιουργείται και "δεδικασμένο" αφού όποιος στο μέλλον δεν το κάνει δημόσια θα "φάει κράξιμο". Το μόνο θετικό βήμα που βρίσκω μέχρι τώρα. Για τα υπόλοιπα οψόμεθα..."